Samsung radi na konceptu poput Nokije Morph?!

Nokia Morph koncept

Nokia je prije kojih 10 godina predstavila svoj koncept Nokia Morph, revolucionaran mobitel/sat koji se mogao nositi oko ruke ili pak opružiti za čita nje internet sadržaja. Koncept je izgledao (i još uvijek izgleda) revolucionarno, ali poznajući Nokiju, vjerojatno su radili na njemu.

 

Mnogo tehnologija je ubačeno u koncept, no važnije od svega je da na sličnoj stvari radi i najveći konkurent Samsung. Upravo je on prijavio novi patent u kojem je vidljiv uređaj koji neodoljivo podsjeća na koncept Nokia Morph. Njihov uređaj bi se mogao savijati u nekoliko točaka, nositi kao narukvica ili pak otvoriti kao klasičan uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir.

Drago mi je da je jedan Samsung preuzeo ideju od Nokije i pokušat će je i on razvit na svojstven način, pomalo sličan, ali opet svojstven. Pogotovo laska kada stvar u ruke uzme proizvođač čiji je posljednji model smartfona prava bomba :). Nadam se da je Nokia također nastavila raditi na konceptu Morph jer je postojalo nekoliko naznaka da bi Nokia mogla brzo predstaviti nešto funkcionalno iz svojih starih koncepata.

Prisjetimo se još jednog koncepta, Nokia 888. Ovakvu stvar bi bilo lijepo vidjeti uskoro.

Via