Procurile specifikacije Nokije D1C na Androidu Nougat

Koncept Nokia C1
Koncept Nokia C1

Njemački blog WinFuture.de pronašao je u GeekBench bazi podataka Nokiju D1C. Riječ je o mogućem prvom Nokia uređaju s Android OS-om, koji bi trebao biti srednje kategorije. Podsjećamo, visokorangirani kineski predstavnik Nokije izjavio je kako bi uskoro, točnije do kraja godine, mogli vidjeti čak četiri Nokia smartfona – dva flagshipa i dva dodatna koja bi trebala biti srednja ili niža kategorija, iako to nije precizirano. Moguće je da će D1C biti prvi Nokia smartfon na Android OS-u srednje kategorije.

GeekBench nam otkriva ove specifikacije:

  • Qualcomm Snapdragon 430 (8×1,4Ghz)
  • Adreno 505 grafički čip
  • 3GB RAM-a
  • Android 7.0 Nougat 64-bit

nokia-d1c-1475291989-0-12

Prema podacima o procesoru, Nokia D1C može koristiti zaslon najviše Full HD (1080p) rezolucije i kameru rezolucije do 21MP. Zasigurno nije riječ o spominjanim flagship uređajima koji bi trebali imati 2K zaslon, grafenske kamere te biti otporni na vodu i prašinu. Osim smartfona, do kraja godine se očekuje i predstavljanje barem jednog običnog telefona, a moguće je da ga je Microsoft već predstavio kao Nokiju 216.

Nokia D1C leaks: First midrange #Nokia with #Android

German blog WinFuture.de discovered Nokia D1C Android smartphone in the Geekbench database. The smartphone benchmark results were uploaded yesterday (30th Sep.) and they show a midrange device with…