Aplikacije za Win10AU podržavaju LED obavijesti

viber-led

U podstranici našeg bloga Dojave i Prijedlozi se uvijek mogu pročitati zanimljivi komentari i informacije naših vrijednih čitatelja, što nije ni čudno jer taj dio tome i služi. Ovoga puta je dxdy naišao na opciju unutar aplikacije Viber koja nam ponovno otkriva nešto što smo već dobro znali, softversku podršku za LED obavijesti. Naime, od prije nam je poznato da je Nokia u određene modele ugradila ekstra hardver koji bi u budućnosti mogao naći primjenu softverskim rješenjima. Uz barometar koji postoji na Lumiji 1020, mjesto na Lumiji 730 je dobilo prednje LED svjetlo koje je trebalo služiti za obavjesti, slično kao i na android uređajima. Međutim, kao i barometar, Microsoft nikada nije pustio tu mogućnost na Lumiji 730 niti je postavio na ostalim daljnjim uređajima, unatoč postojanju softverskog rješenja za to.

Izgleda da je ekipa sa XDA pronašla način kako na posljednjoj službenoj verziji W10M AU uključiti LED obavijesti. Potrebno je preuzeti malu nadogradnju sa Microsofta i onda je putem iutool poslati na mobitel. Nakon toga preostaje unijeti određene registry unose ili ubaciti priloženu reg datoteku sa interop tool na uređaj. U videu ispod je prikazana Lumia 730 na kojoj je jednostavnim preuzimanjem male softverske nadogradnje moguće uključiti LED svjetlo.

U snimci zaslona koju nam je objavio dxdy se jasno vidi da Viber za Win10M podržava LED obavijesti, premda Lumia 950XL nema prednju LED bljeskalicu. Dapače, čak je u registry-ju Microsoft ubacio mogućnost kontroliranja LED svjetla.

registry-led

Moguće je da će u nekim budućim varijantama Win10M uređaji doći s ovom opcijom koju je Nokia planirala uvesti već sa Lumijom 730. Mogli su barem ostaviti mogućnost upravljanja pozadinskim svjetlom kontrolne Windows trake.

Hvala neiscrpnom dxdy na info :).