Foto: #FullMonty Microsoft Lumije 950 XL

 

950xl-1

Do sada smo imali prilike u nekoliko navrata prikazati fotografije Nokia (Lumia) uređaja rastavljenih do zadnjeg vijka. To nije bio slučaj sa posljednjim top modelom, ili njegovom većom varijantom, Lumia 950 XL, čije su fotografije u rastavljenom obliku upravo izašle na svjetlo dana ili ekrana. Ovaj uređaj ima određene zanimljivosti u hardveru s obzirom da je donio novitete poput “vodenog hlađenja” procesora što je preuzeto sa Surface uređaja (kao test za Surface phone???) i primjerice skener šarenice. Ogoljavanje ove Lumije je ipak razbilo moju skepsu o nježnosti novog oblika hlađenja, s obzirom da ono djeluje poprilično solidno i izrađeno od bakra.

950xl-7-vodeno

Ono što nastavlja intrigirati je sve manja i manja površina matične ploče uređaja koja je ovjde smještena na samo jednom dijelu uređaja a na njj su utori za SIM i SD kartice, procesor i memorija… Memorija kao što možete vidjeti dolazi od Samsunga, kao i kod većine mobilnih uređaja.

950xl-5 950xl-14

 

Modul kamere je ostao isti kao i kod Lumije 930 u pogledu specifikacija ali je ipak doživio neke promjene u izradi pa su optika i OIS značajno unaprijeđeni i čak je podjedinica kamere zasebno spojena kabelom. Tu je i novost u vidu skenera šarenice koji je jako mala komponenta i dobro odrađena a do nje se nalazi zvučnik s kojim skener dijeli kabel.

950xl-12 950xl-15

 

Da vas više ne tlačim detaljima, bacite oko na galeriju uređaja i uživajte.

 

Izvor