HMD: Bit ćemo globalni igrač s “ekstremno konkurentnim” #Nokia smartfonima u svakoj kategoriji tržišta

hmd_thnp_logo_on_dark_rgb

Čelni ljudi HMD Globala, finske tvrtke zadužene za povratak Nokia uređaja na tržište, nastavljaju u raznim intervjuuima potvrđivati poslovnu strategiju tvrtke. U intervjuu za India Times, CEO Arto Nummela i predsjednik Florian Seiche otkrili su zanimljive planove tvrtke i detalje o nadolazećim smartfonima.

Arto i Florian ponovno su naglasili da HMD želi postati veliki globalni igrač na mobilnoj sceni. Kao što su od prvog dana službenog rada tvrtke globalno prisutni na skoro svim tržištima s običnim uređajima, isto ciljaju i sa smartfonima.

Na pitanje o početnoj cijeni budućih smartfona, Arto je odgovorio da detalje ne mogu govoriti, ali da će HMD plasirati širok portfelj Nokia smartfano u različitim cjenovnim kategorijama. Obećavajuća je Artova izjava da će neovisno o cijeni, svaki uređaj biti “premium” u svojoj kategoriji.

Koncept Nokia C1
Koncept Nokia C1

Nadalje, Nummela navodi da će Nokia smartfoni biti “ekstremno konkurentni” po pitanju cijene i specifikacija, ali da naglasak neće biti na tome, već na “ljudskom aspektu” tehnologije. Onome o čemu Nokia godinama govori, a to su stabilnost, kvaliteta, pouzdanost, jednostavnost i inovacija. Ukratko, uklanjanje nebitnog i unaprijeđivanje onog esencijalnog, što je svojevrsna vodilja “fabula” dizajnerskog jezika, kojeg nalazimo na prvim generacijama Lumija.

Po pitanju razlikovnih faktora, Arto navodi kvalitetu, dizajn i prepoznatljivost Nokia brenda te ponovno naglašava konkurentnu cijenu.

Sumirano, HMD želi predstaviti uređaje odličnih specifikacije s agresivnom cijenom u svakoj kategoriji i na svakom tržištu. Uređaje će odlikovati kvaliteta izrade, dizajn i “Nokia odlike”: stabilnost, pouzdanost i jednostavnost.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.