Najbolji božićni pokloni za #Windows Mobile i #Nokia fanove

Manje od tjedan dana dijeli nas od vrhunca konzumerizma ljudske vrste u trenutnoj godini, a ako još niste kupili poklone vašem najbližem Windows Mobile i Nokia fanu, u nastavku pogledajte neke uređaje i dodatnu opremu koja bi mogla biti prigodna za pod bor.

Smartfoni

Microsoft Lumia 650

Za nešto više od 1.000 kuna (150€) moguće je kupiti vjerojatno Microsoftovu najatraktivniju Lumiju – Microsoft Lumiju 650. Lumiju 650 smo imali na recenziji i oduševila nas je dizajnom i baterijom, kao i odličnim performansama za svoju klasu. Detaljnije o Lumiji 650 možete pronaći u našoj recenziji, a ponudu uređaja možete pogledati ovdje.
Microsoft Lumia 950
Iako je riječ o prošlogodišnjem flagshipu, Lumia 950 je odlična vrijednost za cijenu godinu poslije. Nakon burnog plasiranja na tržište, koje je obilježio nedovršen OS i upitna kvaliteta stražnjeg poklopca, Microsoft je softversku stranu uređaja popeglao do primjerene razine za jedan flagship, a negdje u proizvodnji riješen je i problem za škripanjem kućišta jer nisu sve serije pogođene. Ako se odlučite za Lumiju 950, svakako preporučam i neku Mozo masku. Cijena Lumije 950 je oko 2.400 kuna (320€), a recenziju možete pročitati ovdje.
Microsoft Lumia 950 XL
Za većeg brata Lumije 950 vrijede iste riječi. Lumia 950XL malo je veća i brža od Lumije 950, ali i malo skuplja. Lumiju 950XL možete kupiti za oko 2.600 kuna (350€), a kritički osvrt napravljen prije finalnih softverskih zakrpi možete pročitati ovdje.
Microsoft Lumia 640 XL
Lumia 640 XL, prema našem mišljenju, najbolji je Microsoftov uređaj za cijenu. Poslužio je kao inspiracija dizajnu Lumijama 950 i XL, a karakterizira ga odlični zaslon, autonomija i kamera, a jedini nedostatak koji smo joj našli bio je izostanak podrške za bežično punjenje. Po cijeni od oko 1.000 kuna (150€), Lumia 640 XL odličan je uređaj za sve ljubitelje Windows ekosustava. Našu recenziju pročitajte ovdje.

Obični telefoni

Po pitanju običnih telefona u ponudi testirali smo Nokiju 220, 225 i 230, koje su odlični uređaji za telefoniranje i poruke po cijenama od 300 kuna (40€) do 500 kuna (65€). Za bilo kakav rad koji uključuje internet ili multimediju, softver ovih uređaja u praksi nije uporabljiv, o čemu smo pisali ovdje. Recenziju Nokije 220 i 225 možete pročitati ovdje, a Nokije 230 ovdje. Sva tri uređaja dostupna su u Mobisu ovdje.

 

Dodatna oprema

Lumia 950/XL

Nokia nas je s Lumia serijom razmazila popratnom dodatnom opremom od bežičnih punjača do zvučnika i slično. Microsoft nije nastavio tim tempom i zapravo jedina dodatna oprema su MOZO maske, koje imaju cijene, ali su poprilično kvalitetne. Ponudu MOZO dodatne opreme možete pronaći ovdje, a naš pogled na jednu takvu ovdje.

 

Za ljubitelje Nokije

Ako ovaj Božić sebi ili nekom bliskom Nokialjupcu želite pokloniti nešto posebno, postoje zapravo dva ikonična uređaja koja su i danas aktualna, za razliku od npr. Lumije 1020, 1520, N9 i slično. Riječ je o običnom telefonu Nokia 515, koji je jedan od najbolje napravljenih uređaja ikad, te o Nokia N1 tabletu koji je službeno u prodaji bio samo u Kini, ali ga je moguće naručiti preko raznih webshopova. Nažalost, obje Nokije nisu u prodaji službeno na našem području te za njih ne vrijedi garancija u slučaju kupnje. Recenziju Nokije 515 možete pogledati ovdje, a više o Nokiji N1 možete pročitati ovdje.

Napomena: U preporuke podrazumijevaju se samo uređaji koje smo testirali, uz izuzetak Nokia N1 tableta.