Poznati #Lumiagrapher David Detko zamijenio neiskoristivu Lumiju sa #iPhone 7 Plus

Možda ste čuli, a možda I niste, za Davida Detka za kojeg mogu reći da je jedan od nekolicine ljudi koji su pokazali svijetu moć kamera na Nokia i Microsoft Lumia uređajima. Uz njega tu su još naša Ana Puzar, Zoran Stričević i mnogi drugi članovi #nban grupe koji to čine svakodnevno. Detkove snimke izgledaju u najmanju ruku kao da su snimljene profesionalnom kamerom ili da ih je snimio profesionalni kamerman. Uglavnom, Detko je upravo zamijenio svoju Lumiju, koju je nazvao neiskoristivom, za iPhone 7 Plus.

Treba imati na umu da Detko nije zamijenio ne baš mlađahnu Lumiju 520, ili Lumiju 640 XL, već Lumiju 950 koja je posljednji top model ove serije uređaja. Sasvim je u redu spomenuti da je David radio u Nokiji prije, a sada u Microsoftu kao retail manager ili menadžer prodaje.

Ovakav potez ne čudi s obzirom da su mnogi zaposlenici Microsofta već davno zamijenili Lumije drugim uređajima. Pa i Nokia ekipa je koristila iPhone od davna. Dapače i izbor iPhone-a 7 Plus ne čudi s obzirom da je na razvoju kamere ovog uređaja radio jedan od najboljih stručnjaka za kameru iz Nokije, Ari Partinen. Sada Detko ponovno može gurnuti granice mobilne fotografije, a u tome će mu sigurno pomoći mnoštvo aplikacija iz Apple trgovine.

Možda je Detko trebao pričekati novi top model Nokije koji će navodno imati vrhunsku kameru sa grafenskim senzorom. Možda će se kada jednom izađe na svjetlo dana novi Nokia smartfon vratiti u Nokia tabor?

 

Via