JD: Preko pola milijuna registracija za #Nokia6 uređaj, od kojih je oko 10.000 pravih predbilježbi

Nokia 6 digla je popriličnu prašinu kako u Kini, tako i globalno. Uređaj je iznenadio mnoge svojom kvalitetom izrade i kvalitetom kamere, a već par dana na GSMArena.com najpopularniji je od svih uređaja.

JD.com zaprimio je preko pola milijuna registracija za Nokiju 6, ali samo oko 10.000 pravih predbilježbi. Naime, prave predbilježbe koje su zahtijevale 66CNY pologa su rasprodane odmah, a JD.com dopustio je malo više od 9.200 primjeraka za predbilježbu. Neobvezujuća registracija emailom, koja ujedno automatski svakog registriranog korisnika baca u bubanj za nagradnu igru, dosegnula je brojku od skoro 550.000.

JD.com je ograničio prave predbilježbe možda jer ne može garantirati isporuku više od 10.ooo primjeraka 19.1., kad se očekuje prodaja, a možda je kriv i Foxconn koji nije u stanju toliko brzo proizvoditi uređaj za kojeg, podsjećamo, proizvodni proces traje preko 10 sati. Bilo bi blago razočaravajuće ako zbog velikog interesa zakažu logističke mogućnosti Foxconna, koji je upravo izabran zbog toga, no moguće je kako je riječ samo o opreznom pristupanju plasiranja uređaja, bez nekih proizvodnih problema, tj. kašnjenja.

Jučer smo vidjeli da se Nokia 6 pojavila i na globalnim predbilježbama koje su ponudile dvije kineske trgovine preko AliExpressa, ali cijena je dvostruka od originalne i ne preporučujemo kupnju (ako ne živite u Kini) jer globalna verzija bi trebala biti predstavljena na MWC-u sljedeći mjesec.

JD.COM: Predbilježbe, Registracije