Nokia 6 na Geekbenchu: Single-Core 639 i Multi-Core 2649 bodova

Testovi hardvera Nokije 6 su se pojavili na Geekbench bazi podataka koji pomažu usporediti ovaj uređaj s konkurencijom. Trenutno su tamo dva testa, a rezultati onog boljeg su 639 bodova u Single-Core i 2694 boda u Multi-Core testu. Rezultati nam govore da je uređaj hardverski pripadnik srednje klase, što osmojezgreni Snapdragon 430 i 4 GB RAM-a mogu učiniti. Jedino gdje je Nokia 6 imala zadovoljavajući rezultat je u Multi-Core testu što je vjerojatno razlog većoj količini RAM-a.

Rezultat Single-Core testa ga stavlja u razinu sa uređajima Samsung GalaxyGalaxy A5 (2016) (Exynos 7580), Redmi 3(S) (Snapdragon 430 & 616), Moto G4 (Snapdragon 617), dok ga rezultat Multi-Core testa izjednačuje sa uređajima Xiaomi Redmi Note 3 (Snapdragon 650), Galaxy S5 Plus8 (Snapdragon 805) i npr. Xperia Z3 Compact (Snapdragon 801). Za više testova kliknite ovdje.

Naravno, treba uvijek imati na umu ga Geekbench kao i drugi testovi ne prikazuju uvijek pravu brzinu hardvera no može nam pomoći otprilike svrstati Nokiju 6 među mnogobrojno društvo. Mnogo toga ovisi o performansama nekog mobilnog uređaja, pa tako i verzija Androida i njegova čistoća na njemu. Do sada smo imali prilike vidjeti da su mnogobrojni posebno napravljeni softveri znali značajno usporiti i najbolje uređaje pa se pribjegava korištenju što čišće verzije androida na uređajima. Nokia UI koji se nalazi na Nokiji 6 je posebno dizajniran i pojednostavnjen kako bi uređaj bio brz. Treba vidjeti s kojim će sučeljem i kakvom verzijom Nougat softvera doći Nokia 6 na globalno tržište (ako dođe).