#Nokia 8 (Nokia Supreme) je top model sa #Snapdragon 835 procesorom i vrhunski stabiliziranom 24 MP kamerom! *DOPUNA*

 

Nokia 6 je uređaj srednje klase, a prema posljednjim informacijama topš model će se zvati Nokia 8. Kodno ime za ovaj uređaj je Nokia Supreme, a nosi ga iz razloga jer će hardverske specifikacije ovog uređaja biti vrhunske. Tako nam Nokia 8 dolazi sa 5,7 inčnim 2K OLED zaslonom, Snapdragon 835 procesorom te 24 Mp kamerom koja će imati optičku ali i digitalnu stabilizaciju koja će prema izvoru iz HMD-a biti najbolja na tržištu. Nadalje, uređaj će imati 12 MP prednju kameru za hvatanje kristalnih selfija. Također je izvor spomenuo kako će biti dostupna i jeftinija verzija sa Snapdragon 821 procesorom, a oba uređaja će biti predstavljena na skorašnjem MWC događaju. Oba uređaja će imati 64 GB ili 128 GB interne memorije koja će biti proširiva s microSD karticama do 256 GB.

Uređaj je bio slučajno ili namjerno izložen na CES-u odakle stižu i fotografije s kojih se vidi da dizajn kamere uređaj vuče o kamera uspješnica, odnosno modela 1020 i nikad predstavljenog modela Nokia Mclaren. Navodno uređaj ima još nekih tech caka poput osvjetljavanja prednjeg Nokia loga dok se uređaj pokreće, no ove prije spomenute poprilično vesele.

Sumirano, specifikacije Nokije 8 su:

  • 5,7-inčni 2K zaslon, Super Amoled
  • 24MP kamera s OIS-om i EIS-om
  • 12MP prednja kamera
  • Snapdragon 835 + 6GB RAM (jači model)
  • Snapdragon 821 + 4GB RAM (slabiji model)
  • MicroSD utor za kartice do 256GB
  • 64GB i 128GB interne memorije
  • Dvostruki prednji (stereo) zvučnici
  • Led dioda za obavijesti
  • Prednji Nokia logo koji svijetli kad se uređaj pali

Nadam se da su glasine većinom točne, upravo ovakav top model s Nokia logom očekujemo. Nokia se prema izvoru doista vraća s moćnim uređajem.

Dopuna: Demo OIS+EIS (desni uređaj)

Dopuna: Moguće je da je sve navedeno u članku laž. Naime, uređaj koji ima elemente Nokijina dizajna prikazan na videima je Qualcomm Snapdragon Reference Design Model, odnosno uređaj koji prezentira novi Snapdragon procesor. Moguće je da je HMD (Foxconn) izradio taj uređaj i da će navedene specifikacije imat neki nadolazeći flagship, možda Nokia 8 jer izvor tvrdi da je vidio Nokia logo, ali ta teorija je zaista nategnuta jer dokazi idu u prilog tome da je riječ o lažnoj vijesti, a ne o Nokiji 8.

 

Dopuna 2: Izvor, točnije Youtuber Total Tech drži se priče da je ovo gore Nokia 8, točnije model po uzoru na Nokiju 8 napravljen za demonstraciju Qualcomm Snapdragon 835 procesora.

Dopuna 3: Kontaktirali smo Qualcomm koji opovrgava gore navedene informacije o Nokiji 8.