#Nokia UI dizajniran za Nokiju 6 koristi sistemske ikone slične MeeGo/Symbian/Series40 platformi

Dok sam pregledavao video demo Nokije 6 kojeg su snimili NokiBar i IndoTube i gdje su uglavnom demonstrirali softver uređaja, primijetio sam nekoliko zanimljivih stvari. Prvo da je Nokia 6 iznimno brza u obavljanju radnji što vjerojatno može zahvaliti optimiziranom sustavu ali i osmojezgrenom procesoru te 4 GB RAM-a.

Druga stvar koju sam primijetio su ikone unutar postavki koje su me neodoljivo podsjetile na ikone moje Nokije 701, odnosno starog Symbian Belle FP2 uređaja. Oblik ikona, kao i znakovni elementi u njima su dosta slični, a sličnost ide i sa ikonama MeeGo platforme koja je korištena kod Nokije N9, ili pak platformi Series 40 i Series 30+ korištenih za Asha seriju uređaja te novije Nokia uređaje (naslovna montaža). Ikone u postavkama su zaobljene na svojim rubovima, a lijepa stvar je i boja koja je približna Nokia plavoj. Ipak se korišteno sučelje Nokije 6 naziva Nokia UI pa ne čudi korištenje nekih prijašnjih elemenata.

Treća stvar koja mi je upala u oko još od predstavljanja uređaja je da HMD nije koristio Nokia Z Launcher, launcher kojeg ej Huawei iskopirao za svoje top modele, i čije je elemente upotrijebio Microsoft za svoj Arrow launcher. Odaslali smo par pitanja vezanih uz Z Launcher pa ćemo vam javit ako što pametno saznamo.

 

Bacite oko na videa koje sam prethodno spomenuo.

IndoTube

NokiBar

Hvala Badjura na dojavljenom videu 😊.