*Dopuna* Glasine: #HMD želi ponovno oživjeti N seriju #Nokia uređaja i Nokiju 3310?!

Dopuna – Dobili smo nove informacije glede eventualnog vraćanja Nokia uređaja iz N serije. Naime, dok su informacije o registriranju Nserije i vraćanju Nokije 3310 u novoj formi točne, odnosno možda točne, fotografija sa kineske mreže Weibo ne prikazuje Nokia uređaj iz N serije. Vtechblog je doznao da je fotografija namjerno napravljena kako bi nepoznati kineski proizvođač mobitela zahvaljujući Nokiji privukao pažnju na skorašnje predstavljanje svojeg smartfona.

Ipak na MWC-u nećemo ugledati novi Nokia mobilni uređaj iz N serije, dok to ipak ostaje mogućnost za budućnost.

Iz Kine su nam ponovno stigle zanimljive vijesti vezane uz nove Nokia uređaje. Prema pisanju Vtechgraphy bloga izgleda da HMD Global planira ponovno oživjeti N seriju Nokia uređaja. Posljednji mobilni uređaj iz te serije je bila Nokia N9, po svemu revolucionarna i na kojoj se temeljila cijela Lumia serija Nokia uređaja. Nokia je nakon prodaje odjela za uređaje i usluge ponovno iskoristila oznaku N ali za svoj elegantni tablet N1. Upravo je i njegovo postojanje vjerojatno razlog za prošlogodišnje registriranje imena Nserija u Kini.

Što se uređaja tiče, Vtechgraphy također prenosi kako su procurili detalji oko Nokia uređaja N serije koji bi trebao imati Snapdragon 6XX procesor koji ga očito svrstava u gornju srednju kategoriju. Objavljena je i fotografija uređaja koja samo djelomično otkriva njegov obli dizajn kućišta. Uređaj je već ušao u proizvodnju i navodno HMD Global planira isporučiti 10 milijuna uređaja, a prva pošiljka bi trebala iznositi oko 500 000 komada.

Također se spominje i ponovno vraćanje Nokije 3310, odnosno uređaja koji bi bio napravljen po uzoru na ovaj legendarni model. Osim informacije da će to biti osnovni uređaj, drugo ništa nije poznato.

MWC2017 bi doista trebao biti interesantan za sve ljubitelje Nokia loga na mobilnim uređajima!