#Jolla: #Sailfish OS dolazi i na #Sony Mobile #Xperia uređaje

Već smo vas prije obavijestili da će Jolla sudjelovati na ovogodišnjem MWC 2017 kongresu koji je danas službeno otvorio svoja vrata u Barceloni. Jolla je danas je na svom Twitter profilu objavila i jednu dobru i interesantnu vijest, a to je da će omogućiti instalaciju svojeg Sailfish OS-a i na Sony Mobile Xperia uređaje.

Jolla-in cilj je objaviti službenu verziju svog Sailfish OS-a za razne Sony Xperia uređaje, a prvi projekt koji se tiče Xperia X uređaja sa Sailfish OS-om predstavljen je na Jollinom štandu (stand 5H19). Sailfish OS trebao bi uskoro biti predstavljen korisnicima Sony Xperia uređaja diljem svijeta kako bi produžili njihovu trajnost ili osvježili softver :). Ipod pročitajte i službene izjave Samia Pienimäkia CEO-a Jolle i Karla-Johana Dahlströma direktora razvojnog programa u Sony-ju.

Sami Pienimäki, CEO of Jolla comments: “Sony Mobile is trusted worldwide for its premium brand and quality, and we believe that Xperia devices are a perfect fit for many Sailfish OS customers and community members around the world. We are thrilled to start this exploration together with Sony Mobile to provide our licensing customers with a solid hardware solution, and to offer our community a follow-up device for the Jolla C launched last year.”

Karl-Johan Dahlström, Director, Sony Developer Program adds: “We support innovation and development on our open-source platform. The overall aim of Sony’s Open Devices program is to build the strongest possible ecosystem of unique software experiences for advanced users and developers – and collaborating with Jolla will only serve to further strengthen that offering.”

Još jednom da ponovimo za one koji ne znaju ništa o Jolli: Jolla je finska tvrtka koja razvija mobilne uređaje temeljene na svojem Sailfish OS-u. Jolla je osnovana 2011. godine iz strasti prema otvorenim  inovacijama a nastavlja nasljeđe Nokija i MeeGo OS-a. Prvi uređaj sa Sailfish OS-om Jolla je proizvela još 2013. godine, a u studenom 2014. je predstavila i svoj prvi Jolla tablet. U trećem tromjesečju 2015, Jolla je objavila i svog prvog velikog partnera ” Intex Technologies”. Tvrtka se trenutno fokusira na licenciranje svog OS-a korporativnim klijentima te nekim vladama.

 

Cijela objava za javnost