Objavljene nove fotografije ranog prototipa #Nokia Lumia uređaja

 

Dok stalno težimo budućnosti i onome što će nam donijeti, ponekad se dobro osvrnuti na prošlost i vidjeti koje nam ona priče može ispričati. Prekopavajući bespuća interneta naišao sam na fotografije izgledno vrlo ranog Lumia prototipa. Fotografije u izvornom postu navode još neke uređaje koje smo prenijeli sada već davnog ljeta 2015. godine, no ovaj uređaj mi je upao u oko jer nosi neke osnove dizajna koje i danas vidimo. Crte uređaja se mogu pronaći kod raznih Lumia uređaja, ponajviše Lumije 620, no sličan dizajn je prisutan i kod Nokije 6. Zaobljeni rubovi, plosnate bočne strane su i danas prisutne kod Nokia uređaja. Zanimljivo je da je Nokia odmah planirala koristiti kamera tipku na svojim uređajima, što je danas postala rijetkost. Doduše, ako tipka nije dobro napravljena onda zna smetati prilikom snimanja fotografija, ali je opet dobro brzo otvoriti kameru uređaja, bez otključavanja zaslona.

Nije poznato mnogo informacija o uređaju, vjerojatno je iz ranijeg razvojnog stadija,, a mogao bi biti korišten za razne demonstracije. Da je uređaj star otkriva stari Windows Phone logo (7.5) na kontrolnoj traci. Zanimljivo je da u stražnjoj masci ima nešto nalik na NFC čip, što mnoge Lumije kasnije nisu imale. Sviđa mi se i rješenje LED bljeskalice koja dolazi zalijepljena na masku što otvara mogućnost modificiranja iste, ali bi to vjerojatno rezultiralo podizanjem cijene maske.

Bilo bi krajnje vrijeme da procuri jedna fotografija prototipa budućih Nokia uređaja 😊.

Dopuna* Saznao sam da je Nokia na slici u biti Nokia Dogphone, odnosno prototipni uređaj kojeh je Joe Belfiore 2012. godine koristio za demonstraciju WP8 platforme. Navodno svi prototipovi imaju otisnutu kost na poleđini i po čemu se razlikuju od ostalih prototipnih modela.

 

 

Izvor