Primjeri fotografija snimljenih Nokijama 5 i 3310 (GSMArena)

Kada se Nokia 6 prvi puta pojavila na kineskom tržištu, sve nas je zanimalo ponajprije kakva je kvaliteta fotografija snimljenih njenom kamerom. Na svu sreću pokazalo se da je kvaliteta izvrsna imajući na umu cjenovni razred uređaja. Dapače, mogli bi reći da je kvaliteta izvrsna. Ima nekoliko detalja o kojima bi se dalo prodiskutirati te koje bi trebalo korigirati nadogradnjama, ali u glavnom možemo biti sretni rezultatom.

Nokia je na MWC-u predstavila nove smartfone Nokiju 5, 3 i legendarnu 3310 po drugi put, pa je ekipa iz GSMArena portala uzela ovaj prvi i potonji i opalila par fotografija s njima kako bi se uvjerila u kvalitetu njihovih kamera.

Nokia 5 je ispod cjenovnog ranga Nokije 6 i ima 13 MP stražnju te 8 MP prednju kameru. Kvaliteta fotografija snimljena prednjom kamerom je izvrsna. Fotografija je oštra, a boje dobro definirane. U korist ide da su fotografije snimljene za jarkog dnevnog svjetla. Fotografija prednje kamere je također kvalitetna i poslužit će za selfije. Trendu samoslikavanja možemo zahvaliti povećanje kvalitete senzora za prednje kamere, jer da nije selfija još uvijek bi imali VGA kamere sprijeda.

Primjerci fotografija snimljenih kamerom Nokije 5 (fotografije u punoj kvaliteti vidite na GSMArena stranici)

 

 

Kamera Nokije 3310 (ovo zvuči čudno!) je s obzirom na svojih slabašnih 2 MP u odnosu na 13 MP Nokije 5, dala doista zadovoljavajuće rezultate. Premda od te klase kamere ne možete očekivati previše, fotografije će biti izvrsne u svrhu brzog foto informiranja sudruga sa druge strane veze. Definitivno će poslužit svrsi.

Primjerci fotografija snimljenih kamerom Nokije 3310