Službeno: Ovo je #Nokia 6 (globalna i Arte Black Limited Edition)

Uređaj koji je Nokia predstavila 08.01.2017. samo za kinesko tržište sada je postao dostupan i globalno! O Nokiji 6 smo se raspisali poprilično mnogo u posljednjih gotovo 2 mjeseca, no to nas neće spriječiti da se još malo razvežemo za službenu verziju. Kao i kod verzije za kinesko tržište, kućište globalne verzije je izrađeno od jednog dijela kvalitetnog aluminija 6000 koje će biti dostupno u nekoliko varijanti, odnosno u crnoj, srebrnoj, tamno plavoj i boji bakra sa matiranom završnom obradom te posebnoj Arte Black koja cilja konkurirati iPhone uređaju. Nokia je oduvijek bila poznata po izradi izdržljivih uređaja, a izgleda da je Nokia 6 izrađena u tom duhu. Iako se dizajnom i izradom može svrstati u višu klasu, cijenom Nokia 6 pripada srednjoj klasi.

 

Pogledajte galeriju fotografija:

Evo i poznatih specifikacija:

  • Dimenzije: 154 x 75.8 x 7.85 mm (8.4 sa grbom kamere)
  • Zaslon: 5.5 inča Full HD (1920x1080p, 403ppi)
  • Procesor: Snapdragon 430 (4 x ARM A53@1.4GHz) + Adreno 505 GPU
  • Memorija: 3 GB RAM + 32 GB interne te 4GB RAM + 64GB interne samo za Arte Black + MicroSD
  • Baterija: 3000mAh
  • Kamera: 16MP stražja + 8MP prednja
  • Senzori: Akcelerometar (G-sensor), senzor ambijentalnog osvjetljenja, e-kompas, Hall senzor, senzor otiska prsta, žiroskop, senzor blizine, NFC
  • OS: Android 7.1.1 Nougat
  • Cijena: €229/1702 KN

Već smo spomenuli da je Nokia usko surađivala s tvrtkom Google oko izrade Android sustava, a danas je poznato da će Nokia uređaji imati mjesečne sigurnosne nadogradnje te najnovije verzije Androdi os-a kada jednom postanu dostupne. Nadalje, Nokia je posebno prilagodila Android za svoje uređaje tako da će on biti jednostavan, čist od bloatware-a i siguran.

Kako smo već spomenuti, najveća novost globalnog modela je dostupnost i u Nokija Art Black varijanti koja uređaju daje sjajnu završnu notu, poput koncertnog klavira. Naravno, cijena tog uređaja će biti viša od standardnog i iznosit će 299€ odnosno 2223 kn. Službeno će pakiranje Nokije 6 sadržavati punjač, USB kabel, Nokia ključ za vrata kartica, slušalice i uputstva. Nokia 6 u ostalim varijantama će se prodavati za 229€, odnosno 1700 kn.

 

Uređaj će biti dostupan u trgovinama u drugom tromjesečju, a trebao bi nam doći i na test uskoro.

 

Bacite oko na službeni promotivni video ispod.

 

Više o uređaju pronađite na službenim stranicama!

Članak će se nadopunjavati do kraja dana!


Video: Prvi pogled na Nokiju 6

Dodatna oprema za Nokiju 6