Glance Screen podržan na Nokijama 3, 5 i 6?*DOPUNA*

Definitivno jedan od razlikovnih faktora Nokia, a kasnije i Nokia Lumia uređaja bio je Glance Screen, odnosno mogućnost prikaza sata na zaključanom zaslonu. Ova značajka bila je karakteristična za Nokiju, sve dok ostali proizvođači, prvenstveno Samsung i LG, nisu je predstavili na svojim uređajima i prekrstili u Always On. Slučajno smo pregledavanjem videozapisa o novim Nokijama 3, 5 i 6 s MWC-a uhvatili par sekundi Glance Screena na novoj Nokiji 3 koja nije priključena na izvor električne energije.

Prije smo saznali da kineska verzija Nokije 6 ima Glance samo prilikom punjenja i bilo bi zaista šteta da uređaji nemaju ovu značajku jer je riječ o standardnim Nokia dodacima. Moguće je da je na Nokiju 3 u ovom videozapisu instalirana neka aplikacija koja pravi Glance Screen na zaključanom zaslonu, a mnoge su dostupne u Google Play Trgovini. A možda je HMD zaista ugradio ovu značajku u nove uređaje. Kako god, kontaktirali smo Nokia Mobile i nadopunit ćemo članak ako/kada dobijemo odgovor.

Dopuna: Nokia Mobile je odgovorila da uređaji nemaju Glance.

 

Dopuna 2: Nokia Mobile na Facebooku kaže drugačije, odnosno da uređaji podržavaju opciju sličnu Glanceu.

Dopuna 3: Nakon što smo putem Twittera upozorili na ovu kontradikciju, Nokia Mobile je konačno zaključio da nemaju Glance pa ni neku sličnu značajku.