Glasine: Objavljena službena skica #Nokia uređaja s dvostrukom kamerom i #ZEISS optikom?!

Iz Kine s ljubavlju nam je stigla nova, poprilično velika, glasina koja se tiče izgleda budućeg top modela s Nokia logom. Naime, objavljena je fotografija koja prikazuje skicu budućeg Nokia uređaja na kojem se nadzire dvostruka kamera te ZEISS logo ispod nje. Dizajn uređaja prati linije korištene kod Nokije 6, čiji je izgled i zaštićen patentom. Sama skica djeluje kao profesionalno napravljena, no ipak za sada bi ovo tretirao kao glasinu premda postoji veza sa prethodno objavljenim dokumentima koji prikazuju određene prijedloge izgleda budućih Nokia uređaja dizajnerskom timu (zamoljeni smo da uklonimo interne dokumente pa s toga Nokibarov crtež budućeg Nokia uređaja).

 

Nadalje, skica otkriva da bi uređaj trebao imati aluminijski okvir debljine 4 mm na kojem bi trebao biti ugraviran Nokia logo (ili je cijelo kućište od aluminija s 4mm debelim ravnim bočnim stijenkama). Nokia do sada nije imala običaj stavljati logo na bočne strane uređaja, a jedine slične egzibicije sa logom ugraviranim na ukrasni okvir smo prije vidjeli na primjerice Nokiji 500. Kućište je blago zaobljeno prema bočnim stranama što definitivno podsjeća na Nokiju N9, prve Lumije (N800, N900) i malo na Lumiju 920.

Što se glasina o budućem top modelu tiče, prije smo imali priliku čitati da HMD planira predstaviti dva top modela s određenim hardverskim razlikama koje će im dodijeliti i različitu cijenu. Oba uređaja bi imala Snapdragon 835 procesor, aluminijsko kućište (ili barem jedan dio od aluminija?), 23 MP glavnu kameru, 4 GB RAM-a za slabiji te 6 GB RAM-a za jači model, a svijetu bi se predstavili negdje tijekom lipnja. Uzimajući u obzir i fotografiju predloženog dizajna, glasina postaje poprilično bliska stvarnom uređaju, no konačnu potvrdu ćemo imati kada uređaj jednom izađe na tržište.

Eto, Nokia Mobile je doista bila točna u onim izjavama kako trenutno ne koristi ZEISS, ali da spremaju nešto veliko za budućnost.

Via: VTechGraphy

Izvor: Baidu