#Nokia i #HMD Global (@nokiamobile) kupe nagrade na #MWC2017

MWC polagano dolazi svome kraju, a s time se bliži vrijeme dijeljenja nagrada za eksponate. Nokia je do sada već osvojila popriličan broj nagrada među kojima se ističe prvo mjesto za najbolje IoT rješenje. Međutim, Nokia nije stala samo na tome. Mogli bi reći da je na ovogodišnjem MWC-u dominirala, a tome je dosta doprinijelo vraćanje Nokia branda na smartfone, ali i povratak legendarnog modela Nokia 3310. O ovom uređaju su se raspisali mnogi magazini, blogovi i novine i upravo je povratak legende bio marketinški pogodak. Iako bi mogli reći da je to jedina svrha ovog uređaja, to ipak nije istinito jer bit Nokije 3310 leži u buđenju javnosti  kao i daljnjem spajanju ljudi što je utkano u principe djelatnosti Nokije. Nagrada za najbolji gadget MWC-a (naslovna fotografija) će sigurno pomoći HMD-u, mladoj finskoj tvrtki, u daljnjem mnogo lakšem probijanju na tržište prilikom predstavljanja budućih modela. Pažnju su već poprilično privukli.

 

 

Dosta mi se svidjela ideja oko ujedinjenja Nokia proizvoda, odnosno spajanja ponude Nokia smartfona/uređaja sa gadgetima poput satova, pametnih vaga, termometara i drugih prilikom prodaje ili oglašavanja. Na taj način će Nokia pomoći vlastitom brandu da bude još jači na tržištu. Lijepo je čuti da u trgovini možete kupiti uz Nokia smartfon i Nokia (pametni) sat. Tu misao je Microsoft ubio otkazivanjem Nokia Moonraker sata koji je mogao zajedno s Nokijom McLaren dignuti dobru prašinu na tržištu. Uglavnom, Nokia gadgeti su dobili priznanje u vidu nagrade Expert Reviews-a za najbolje na MWC-u u kategoriji najbolja primjena IoT tehnologije, odnosno u originalu „best use of IoT“ (fotografija poviše).

Bravo Nokia na dobro obavljenom poslu!

 

Nokia on Twitter

Isn’t it shiny? Check out our @GSMA Glomo Award for our end-to-end #IoT solution! #MWC17 #GMA17 https://t.co/az602SQWlN https://t.co/6uQ4DnxcpQ

Ajey Mehta on Twitter

8 awards at MWC and counting….