Službeni #Nokia video pokazuje detalje objavljene skice uređaja sa #ZEISS optikom

Čitatelj naše engleske verzije bloga Nokiamob.net dojavio nam je da skica koja je prije dva dana procurila s dizajnom navodnog Nokia flagshipa sa ZEISS optikom u nekim dijelovima podsjeća na skicu koja se može vidjeti u službenom HMD-ovom videu o dizajnu. Točnije, vidljiv je Nokia logo sa bočne strane uređaja pored kojeg je natpis “Side detail?” (Bočni detalj?) te 4mm debljine uređaja ili metalnog okvira na bočnoj strani uređaja uz natpis “Što možemo učiniti ovdje?” i “Moram provjerit kritične dimenzije”.

Procurena skica
Nokia logo na bočnoj strani uređaja sa službenog videa
Detalj sa procurene skice
4mm širine sa službenog videa

Skica sa službenog videa prikazuje uređaj oblijeg dizajna, barem po pitanju vrha prednje strane, a taj vrh malo podsjeća na Galaxy S8 ili LG G6. Moguće je da će HMD pokušati što više rastegnuti zaslon, što i neke glasine sugeriraju, jer je voditelj HMD-ovog dizajnerskog time Raun Forsyth, koji je skoro 10 godina proveo u Nokiji i Microsoftu u odjelu “Naprednog dizajna” pa je vjerojatno upoznat s trendovima industrije i onim što tek dolazi po pitanju dizajna mobilnih uređaja. Video o dizajnu pogledajte u nastavku.

Još uvijek je nezahvalno nagađati je li onda objavljena skica sa ZEISS optikom autentična. Moguće je da je neki dizajner vidio ove detalje sa službenog videa i napravio svoju verziju Nokije sa ZEISS optikom. Možda se ove skice na službenom videu odnose na Nokiju 3, 5 i 6 neke njihove dizajnerske poveznice, a ne neki budući uređaj. Jedino što možemo napraviti je strpjeti se do službene najave, koja se očekuje u 6. mjesecu.