#HMD: Nove Nokije (7 i 8?) bit će predstavljene ovaj kvartal; preko 80.000 trgovina prodavat će #Nokia uređaje *DOPUNA*

Direktor HMD-a za Indiju Ajey Mehta u intervjuu za “Times of India” otkrio popriličan broj noviteta vezanih za HMD-ove buduće planove i distribuciju Nokia uređaja. Mehta je službeno potvrdio da u nadolazećim mjesecima stiže drugi val Nokia uređaja, i običnih i pametnih, a kasnije je taj period skratio na kraj trenutnog tromjesečja.

Mehta je ponovio u intervjuu tri glavna stupa HMD-ove mobilne strategije, a to su: Kvaliteta, dizajn i “čisti” Android. Objasnio je zašto je HMD prisutan na tržištu običnih telefona, a odgovor je naravno zato što postoji potražnja za Nokia običnim telefonima. Nadalje, izjavio je da će se novi uređaji prodavati u preko 80.000 trgovina te da imaju preko 400 partnera za distribuciju, a slične podatke dao je i Arto Nummela, CEO HMD-a, na predstavljanju Nokije 3, 5, 6 i 3310 na MWC-u u 2. mjesecu. Mehta isto tako spominje neke promotivne aktivnosti poput zamjene trenutnih uređaja novim Nokijama, no nije ulazio u detalje.

We have launched 3 smartphones and 2 feature phones in the first leg. In a few months, we will launch another set of smart and feature phones. (…) We should launch our next set of phones by the end of Q2 this year.

We are looking at various options to rope in die hard fans of Nokia such as exchanging of old phones, credit facilities etc.

Ovaj period, tj. kraj drugog tromjesečja za predstavljanja novih Nokia smartfona već smo čuli u glasinama o Nokiji 7 i 8. Iako je sve vezano za 7 i 8 na razini glasina, Mehta je ipak dao neke detalje koje je HMD-ov tim na društvenim mrežama odbijao dati, primarno mislim na vrijeme predstavljanja novih uređaja. Lijepo je to da se Mehta malo izlijeće s informacijama, no za HMD bi bilo bolje da djeluje sinkronizirano po pitanju odnosa s javnosti, jer znamo kakva se panika može stvoriti ako iz jedne kompanije dolaze kontradiktorne informacije.

Izvor: Times of India

Dopuna: Pitali smo Nokia Mobile za komentar i dobili poprilično generičan odgovor koji nema veze zapravo s pitanjem. Odgovorili su nam da nove Nokije (3, 5, 6 i 3310) dolaze u prodaju ovaj kvartal, a ostalo odbijaju komentirati.

Dopuna 2: Times of India prepravio je intervju tako da Mehta nije izjavio da novi Nokia smartfoni dolaze do kraja tromjesečja, već da trenutni Nokia uređaji će biti u prodaji do kraja tromjesečja. Ovakva reakcija je bila i očekivana nakon što je intervju došao do HMD-a. Pitanje je samo je li se Mehta malo zaletio i otkrio povjerljivi podatak ili je Times of India krivo shvatio riječi predsjednika HMD-a za Indiju.