#Nokia uređaji se vratili kući: Svi priručnici na Nokia.com

Uistinu radosne vijesti za sve ljubitelje Nokia uređaja, posebno onih starijih modela od kojih su neki i obilježili mobilnu industriju. HMD je sve korisničke priručnike skoro svega što je pušteno u prodaju s Nokia brendom, uz izuzetak Lumia, postavio objedinjeno na stranici Nokia.com/phones. Tu se može naći hrpa lijepo poredanih priručnika od Windows laptopa Booklet 3G, preko MeeGo, Meamo, Symbian smartfona; Asha, S30/40 običnih telefona pa do dodatne opreme poput slušalica ili punjača.

Povratak ovih sadržaja natrag na Nokijine domene možda je jedan od uvjeta dogovora sklopljena 18.5.2016. između FIH-a, Microsofta i HMD-a. FIH je otkupio Microsoftov mobilni odjel, ostatke ostataka preuzetog Nokijinog odjela uređaja i usluga, za 300 milijuna dolara, a HMD-u je predana 10-godišnja licenca za Nokia brend na običnim telefonima. Legalno gledano je čudno da su neki brendovi poput Ashae na Nokijinim stranicama kada je Microsoft, odnosno Microsoft Mobile prema EUIP-u vlasnik brenda. Moguće je da su HMD i FIH sa odjelom dobili i dizajnerske patente i Asha brend od Microsofta, naravno uz izuzetak novijih brendova i Lumia uređaja.

Svakako je dobro na jednom mjestu imati sve korisničke priručnike većine Nokia uređaja, a možda će ovim potezom HMD pokušati sve one koji završe na ovoj domeni tražeći informacije o starijim uređajima preusmjeriti na kupnju novih Nokia uređaja?

Mala napomena, svi Nokia-brendirani uređaji kupljeni prije 1.12.2016. nisu odgovornost HMD-a, nego svu podršku i servis obavlja B2x.

Ako ste pronašli koji interesantan priručnik za neki vama drag uređaj, slobodno sva razmišljanja ostavite dolje u komentarima. 🙂

izvor: Nokia.com/phones

via