Video: #Jelly je Android smartfon koji konkurira Nokiji 3310 (2017)

Mchael Fisher, na YouTubeu još poznat I kao Mr. Mobile, napravio je recenziju možda najmanjeg i najjeftinijeg Android smartfona današnjice imena Jelly. Doduše, Jelly bi trebao izaći na tržište 30. travnja ukoliko ga Kickstarter tvrtka odluči uopće pustiti na tržište. Ovaj uređaj ima zaslon od 2.45“ i jednako malu cijenu od 50$ što bi ga moglo učiniti privlačnim mnogima željnima manjih dimenzija smartfona.

Oh da, Jelly je smartfon te pokreće posljednju inačicu Android os-a, Nougat. Međutim, njegove specifikacije su slabašne a samim time je i izvođenje mnogobrojnih aplikacija koje su dostupne na Google Play trgovini. Upravo bi ga to, kao i prosječna prednja i stražnja kamera moglo koštati dolaska na tržište.

Jelly bi ipak mogao biti veliki konkurent Nokiji 3310 na tržištima država u razvoju s obzirom da ipak nudi više u svakom pogledu. Jedino gdje Jelly nije ni do koljena Nokiji 3310 je trajanje baterije. Malih 950 mAh neće dugo pokretati Android os, dok slična amperaža baterije može Nokiju 3310 držati na životu mjesec dana. Pitanje je da li izdvojiti 50€ za „glupi“ s30+ uređaj, ili dati 55€ za Nougat 4G smartfon… Mnogi bi mogli poći za smartfonom ako im je želja osjetiti mnoštvo aplikacija.

Jedna stvar mi je još upala u oko, a to je da Jelly neodoljivo podsjeća na lijepe Nokia Asha 308 te 305/306 uređaje. Fascinira da je Nokia s s40 Asha uređajima koji su imali i napredan os napravila jako dobre prijelaze uređaje, ili pak uređaje koji nisu imali čitavu ergelu aplikacija već su mogli pokretati one najkorištenije poput Whatsapp-a, Vibera, Twittera ili pak Facebooka. Asha serija je otišla u povijest, a Nokia nam dolazi sa novim/starim borcem u kategoriji malih mobitela. Nokia 3310 po svemu sudeći nema velike šanse pored Android 7.0 uređaja, no slabe performanse Jellyja bi mogle ipak pomoć 3310 doći do mnogih džepova.

 

Kakva su vaša razmišljanja o Jellyju?

 

Via