Video: #Nokia 6 nije loša za igranje igara

Od YouTubera koji nam je donio prvu usporedbu rada Nokije 6 i Samsunga Galaxy S8, sada imamo i usporedbu performansi pri igranju igara između ova dva uređaja. Valja napomenuti da je Nokia 6 koju koristi XEETECHCARE verzija TA-1003 sa 4GB RAM-a i Google Play Android OS-om. Globalna Nokia 6 doći će s 3GB RAM-a po cijeni od 229 eura (1.720 kuna), dok će Arte Black Nokia 6 s 4GB RAM-a koštati 299 eura (2.250 kuna). Zbog manje RAM-a, za očekivati je da će standardna globalna verzija imati nešto lošije performanse od ovih s 4GB RAM-a. Isto tako, već znamo da je Galaxy S8 mnogo bolji uređaj za igranje igara, ali poanta videa je pokazati kolika je razlika i može li se ona tolerirati uzimajući u obzir 3 puta nižu cijenu Nokije 6. Video pogledajte u nastavku.

Primjetno je, zbog slabijeg hardvera, da Nokia 6 sporije učitava igre, ali općenito ima pristojne performanse u samim igrama. Isto tako neke igre same prilagode grafičke postavke na temelju hardvera uređaja, a neke grafičke postavke nije moguće ručno mijenjati pa je i istu igru na dva uređaja u dosta slučajeva nezahvalno uspoređivati, osim ako se nije pazilo na baš svaki detalj.

Sve u svemu, Nokia 6 se čini kao dobar uređaj, s pristojnim performansama pa čak i prilikom igranja igara, dobrom izradom te cijenom od 229 eura za 3GB/32GB model i 299 eura za 4GB/64GB model. U prodaji se očekuje ovo tromjesečje.