HMD uveo telefonske linije, internet chat te ostale usluge korisničke podrške za #Nokia uređaje

Nekad davno, kad je Nokia bila najveći proizvođač mobilnih uređaja, posjedovala je najveću mrežu centara korisničke podrške na planeti, koji su uključivali i telefonske linije. HMD se odlučio posvetiti lokalizaciji svoje podrške, što je danas potrebno, a započeo je laganim uvođenjem Facebook regija za svoju stranicu. Sada na Nokia.com možemo pronaći stranicu za korisničku podršku gdje nam HMD omogućuje da pogledamo jamstvo, upute, dopisujemo se (chat) ili pošaljemo email korisničkoj službi.

Jedan čitatelj engleske verzije bloga dojavio nam je da se na pakiranju Nokije 3310 koja se prodaje u Indiji nalazi telefonski broj. Nazvao je taj broj i dobio korisničku službu za Nokia uređaje. HMD je vjerojatno prepustio trećoj strani da upravlja telefonskom podrškom (možda i nije!), no odlično je da je takva opcije podrške prisutna, za sada, barem u Indiji.

Zanimljivo je da HMD neće popravljati pokvarene Nokije 3310 čiji popravak ulazi u jamstvo, nego će ih mijenjati novim uređajem, što je razumljivo ako znamo da je riječ o običnom uređaju, koji se i ne kvare često. Za Nokia smartfone HMD priprema aplikaciju pomoći i podrške “Support”, koja bi trebala doći predinstalirana na novim Nokia smartfonima. Kao i na Lumijama nekada “Nokia Help” (Pomoć i savjeti, Lumia Help…), aplikacija bi trebala nuditi savjete, korisnički priručnik, možda kontakt podrške te provjeru jamstva. Aplikacije još nije dostupna za preuzimanje na kineske Nokije 6, no kada bude gotova, HMD će je vjerojatno objaviti u Google Play trgovini.

Uskoro se nadamo da će i hrvatska verzija Nokia.com stranice biti dostupna, kao i verzije ostalih (susjednih) zemalja gdje će se uređaji prodavati.

Nokia stranica podrške

via