Nepodržani Nokia Lumia uređaji preko Insidera nastavljaju primat CU buildove!?

Iako smo vas obavijestili prilikom službenog puštanja Creators nadogradnje da će navedenu nadogradnju primiti samo podržani uređaji, dok ostali nepodržani uređaji neće primati daljnja ažuriranja, kako barem za sada stoje stvari,  izgleda da će nadolazeće Creators Update buildove primati i korisnici koji su preko Insider programa uređaju nadogradili OS na Creators Update verziju. Prilikom najave o nemogućnosti preuzimanja Creators nadogradnje na našu Nokia Lumiu 1520, preko Insider programa preuzeli smo zadnji Insider Build 15051. Nakon izlaska iz Insider programa pojavilo se ažuriranje (Localization for Croatian),

Tim ažuriranjem uređaj je prebačen na službeni build Creators nadogradnje 15063.297, koji je pušten ovog tjedna u sklopu redovitih mjesečnih ažuriranja.

Sada bi Lumia 1520 trebala i dalje primati CU buildove kao i podržani uređaji. Dakle, potrebno je preko Insider programa u Release Preview krugu preuzeti CU te potom napustiti Insider program da bi i nepodržani uređaji nastavili primati nadogradnje. Malo je ironično što nepodržana Lumia 1520 primjetno bolje radi na CU u usporedbi s Anniversary verzijom OS-a.