Objavljene fotografije #Nokia RX-130 Windows 10 Mobile prototipa sa 6-inčnim zaslonom

Na bespućima kineskog foruma Baidu pojavile su se fotografije svojevrsnog Windows 10 Mobile uređaja koji je označen kao Nokia RX-130. Nokia RX oznaka koristila se za Windows tablete, poput Lumije 2520, a sudeći prema veličini zaslona ovog uređaja koja je 6-inča i FullHD (1080p) rezolucije, možemo pretpostaviti da je riječ o nasljedniku Lumije 1520.

Novitet na Nokiji RX-130, što do sada nismo vidjeli na prošlim Lumijama, je skener otiska prsta na poleđini. Stražnja kamera je senzora veličine 20MP s trostrukom LED bljeskalicom. Uređaj podržava dvije SIM kartice i dvije MicroSD kartice, ima 4 zvučnika i USB 3.0 (Tip C?) utor. Procesor koji pogoni uređaj je Snapdragon 810, a baterija u ovom prototipu je kapaciteta 2.200mAh.

Riječ je o prototipu čije neke elemente možemo pronaći na Lumijama 950 i 950XL, dok su neke poput ukupno četiri utora ili skenera otiska prsta izbačeno. Mali kapacitet baterije možemo objasniti time da je riječ o prototipu na kojem se testiraju razne komponente i kombinacije različitih komponenti, a to je vidljivo i u izgledu samog uređaja. Ovaj uređaj je inače prvi puta uočen u travnju (4. mjesecu) 2015. godine kada je Microsoft demonstrirao USB OTG funkciju na Windows 10 Mobile OS-u.

Hvala Gagiju990 na dojavi.

Via: WindowsBlogItalia

Izvor: Baidu