Službeno: #Nokia 3310 dostupna kod operatera u Saudijskoj Arabiji i Bahrainu. U Finskoj od 31. svibnja

Nakon što je jučer nova Nokia 3310 krenula u prodaju u Poljskoj, i to kao dvodnevna ekskluziva operatera Play, u ponudu ju je uvrstio operater Axiom Telecom u Saudijskoj Arabiji i Bahrainu. Axion se držao HMD-ove procjena i uređaj prodaje po cijeni od 49 eura, odnosno oko 375 kuna.

Uz samu dostupnost što je samo po sebi pozitivna vijest, ohrabrujuće je vidjeti da HMD surađuje s operaterima diljem svijeta, što je uz dobru kvalitetu izrade, jedan od preduvjeta skidanja stigme “Kineza”, koju Nokia nosi jer je ne proizvodi finska Nokia, već finski HMD u suradnji s Nokijom, odnosno za sam proces proizvodnje je zadužen FIH, dio Foxconna koji proizvodi i iPhone.

Finski operater DNA, koji je među prvima objavio da će ponuditi sve nove Nokia uređaja, pokrenuo je predbilježbe za Nokiju 3310 (2017) i to po cijeni od 59 eura, odnosno 443 kune. Uređaj je dostupan i uz preplatu, a datum isporuke, odnosno početka prodaje je 31. svibnja (5. mjesec) ove godine.

Postoji mogućnost da je uređaj dostupan u još zemalja jer je HMD više puta rekao da će uređaj istovremeno pustiti u prodaju na svim predviđenim tržištima, odnosno u nekim pristojnim razmacima. U svakom slučaju, prodaja je polako počela, a do kraja sljedećeg mjeseca očekujemo da će svi najavljeni uređaji biti prisutni na svim predviđenim tržištima, a kako je krenulo, čini se da je mnogo operatera odlučilo prodavati uređaje, što će HMD-u posebno pomoći pri plasiranju uređaja više klase jednom kad ih predstavi.

via: 1, 2


Povezano:

m:tel u ponudu uvrstio uređaje #Nokia 3310 i Nokia 5; Dolaze uskoro (BIH)