#Nokia predstavila portfelj zdravstvene i fitness opreme

Nokia je danas najavila početak nove ere, odnosno agresivni ulazak na novo tržište, što nije ništa čudno za tvrtku koja je u svojoj 150+ godina staroj prošlosti ulazila, dominirala i napuštala mnoga tržišta. Prošlogodišnje preuzimanje francuskog Withingsa, tvrtke specijalizirane za pametnu “Health&Fitness” opremu, Nokia je najavila kako ozbiljno misli zagrabiti na tržište o kojem razmišlja već duže vrijeme. Nokia je potrošila milijarde eura na istraživanje i razvoj proteklih 20 godina i vidjeli smo mnogo prototipove pametne zdravstvene opreme, satova, čak i leća i čipova, što je sve ostalo na konceptima.

Nokia je danas predstavila najkompletniji portfelj zdravstvene i fitness opreme na tržištu, preimenovavši Withings u Nokia i predstavljanjem novih proizvoda i usluga.

Nokia je dana najavila dva nova uređaja iz “Digital Health” segmenta Nokia Technologies odjela tvrtke, a to su Nokia Body, pametna vaga s WiFi-jem i Nokia BMP+ pametni tlakomjer. Portfelj Nokijine pametne opreme uključuje:

Nokia je danas objavila i novu “Health Mate” aplikaciju za Android i iOS uređaje. Aplikaciju smo, naravno, preuzeli na Nokiju 6 i pomalo se iznenadili koliko je iskoristiva i bez Nokia opreme. Health Mate nudi ručno unošenje aktivnosti, prehrane, krvnog tlaka, mase, mjerenje otkucaja srca putem kamere i LED bljeskalice te brojanje koraka koristeći senzore u uređaju. Nokia fanovima bit će drago što više nema iPhonea za demonstraciju Health Mate aplikacije, već je sada tu Nokia 3.

Povodom predstavljanja portfelja zdravstvene opreme, Nokia je objavila promotivnu VR reklamu napravljenu koristeći Nokia OZO+ kameru i OZO softver. Ovaj video u 360 stupnjeva poseban je po tome što omogućuje interakciju, odnosno prelazak na stranice navedenog proizvoda u videu kada je taj proizvod prikazan. Video je imao premjeru jučer na festivalu kreativnosti u Cannesu. Pogledajte ga u nastavku.

Nokia pametne gadgete moguće je pronaći i naručiti ih na stranici health.nokia.com, a dostupni su i putem Best Buy-a, Amazona, a uskoro će se naći i u Apple trgovinama. Aplikaciju Health Mate za Android možete preuzeti ovdje, a za iOS ovdje.

Koja su vaša razmišljanja o novim (starim) Nokia proizvodima i planirate li možda kupovinu nekog? Slobodno nam recite u komentarima ispod članka.