Nummela: Imat ćemo i pristupačne i inovativne #Nokia flagshipe

Koncept – Nokia 8

U video intervjuu kojeg je čelnik HMD-a Arto Nummela dao za indijsku televiziju NDTV, saznali smo popriličan broj interesantnih sitnica, a svjedočili smo i najavi dva flagshipa. Voditelj intevjua je obavio izuzetan posao postavljajući precizna i smislena pitanja, gdje Arto nije imao puno prostora za standardne PR spinove. Zanimljiva su bila i pitanja publike, poput postoji li mogućnost da HMD proizvede Windows smartfon, na što je Arto odgovorio nikad ne reci nikad, ali najzanimljivije je pitanje o budućim top modelima.

Voditelj intervjua obrazložio je pitanja na način da u Indiji (a tako je u većini svijeta) postoje dvije vrste flagshipa: top modeli sa svim inovativnim značajkama i opcijama poput iPhonea ili Galaxyja S8, te uređaji sličnih, a mnogo puta i boljih specifikacija kineskih proizvođača poput Xiaomija i OnePlusa koji se prodaju po znatno nižim cijenama. Pitanje je glasilo hoće li Nokia predstaviti inovativne flagshipe visoke cijene ili će ići na predstavljanje flagshipa dobrih specifikacija po konkurentnoj cijeni Kinezima, a Arto je na to odogovorio: “Oboje”. Nadodaje da za inovacije koje do sada nisu viđene na mobilnom tržištu cijena uređaja treba biti Premium, odnosno u skladu s očekivanjima za takav uređaj, no postoji i velika masa koja želi uređaj solidnih specifikacija, ali po znatno nižim cijenama.

U intervjuu za IndianTimes, CEO Nummela, CMO Rentala i Predsjednik HMD-a za Indiju Mehta otkrili su zanimljive brojke o indijskom tržištu i razlog zašto je HMD upravo predstavio Nokiju 3, 5 i 6 kao svoje prve uređaje. Nummela navodi da su predstavljanjem 3, 5 i 6 na globalnoj razini pokrili pola tržišta, no u Indiji taj niži-srednji segment čini čak 70% tržišta, a preko 30% prometa na Nokia korporativnim stranicama odvija se preko Indije, pa je najlogičniji način povratka na tržište upravo zauzimanjem tog segmenta, što HMD predviđa da će za njih biti najjače tržište, u Indiji.

Pekka Rentala, direktor marketinga za HMD ponovio je da se HMD obvezao uložiti pola milijarde eura u marketing u sljedeće tri godine, no nadodaje da će ukupna ulaganja u marketing biti znatno veća. Osim visoke lojalnosti kupaca koju Nokia uživa u Indiji, postoji i fenomen visoke lojalnosti distributera, koji su odlučili zajedno s HMD-om ulaziti u promotivne kampanje za Nokia uređaje, čime se budžet znatno povećava. Ajey Mehta, Predsjednik HMD-a u Indiji, nadodao je da će se HMD pobrinuti da taj ekosustav bude profitabilan.

Izuzetno zanimljive intervjue, posebno video intervju u trajanju od 20 minuta kojeg preporučujem da pogledate, možete pronaći ovdje na stranci NDTV.com ili u pisanom obliku intervju s IndianTimesom ovdje.