Ako će HMD ponovno oživljavati stare uređaje, možda bi trebao Nokiju N95?!

Na kineskom Baidu forumu kojeg moderira Nokibar jedan je korisnik postavio svoj koncept Nokije 1, čija je inspiracija nekad popularna Nokia N95. Riječ o želji autora koncepta, no uzimajući u obzir da je HMD povratak Nokia brenda na tržište na neki način najavio ponovnim predstavljanjem legendarne 3310 u novom ruhu, nema razloga zašto još neke klasične i prepoznatljive uređaje ne vratiti u život.

Isto tako, HMD-ov direktor marketinga Pekka Rantala izjavio je da je nova 3310 toliko dobro prihvaćena, da razmišljanju o vraćanju još nekih modela, no istaknuo je da su smartfoni prioritet, a ne uređaji koji više igraju na nostalgiju.

Vraćanje klizne Nokije N95 među žive nije ni toliko luda ideja, ako pogledamo da je Samsung, trenutno najveći proizvođač potrošačke elektronike, predstavio novi preklopni uređaj, ali sa Android OS-om, Snapdragonom 821 i 4GB RAM-a. Autor ovog koncepta Nokiju 1 je zamislio kao napredniji obični uređaj sa zaslonom rezolucije 480×320 piksela te Snapdragonom 205 kao procesorom.

Još bolja zamisao bila bi izbacivanje pametnog Nokia telefona s fizičkom tipkovnicom u stilu Nokije E72 ili možda Nokije E7, no i zgodni klizni uređaj, s nešto pametnijim sustavom od S30+, bio bi vjerojatno dobro prihvaćen ako bi izgledom podsjećao na neke od poznatijih povijesnih modela, poput navedene N95.

Što vi mislite o ovom konceptu? Slobodno nam recite u komentarima.

Izvor