Kratak test kamere Nokije 8 (Nokians). Noćne fotografije bi mogle biti bolje!

Nicolas sa Nokians.fr se dohvatio Nokije 8, netom predstavljenog top modela HMD Globala, te napravio kratak ali vrijedan test kamere. Snimio je nekoliko fotografija i to prvo sa kamerom u boji, potom s obje (u boji + crno bijela) te naposljetku s crno bijelom kamerom. Sudeći prema fotografijama, kvaliteta kamere Nokije 8 nije loša s obzirom da je kontrast pristojan, oštrina također a u dual načinu rada fotografije ispadaju doista bolje. To se posebno odnosi za noćne fotografije, odnosno fotografije u slabijim uvjetima osvjetljenja. Naravno, ima tu još prostora za poboljšanja, posebno kod noćne fotografije i videa.

 

Nicolas je snimio noćni video koji izgleda pristojan, no na YouTube kanalu Btekt možete pronaći usporedbu kamera Nokije 8 i Sony Xperije XZ Premium gdje je očito kamera Nokije 8 lošija u slabijim uvjetima osvjetljenja. No, na nekim snimkama je OIS Nokije 8 odradio bolje posao stabiliziranja pri slabijem svjetlu od Xperije XZ Premium.

BTekt video usporedba s XZ Premium:

 

Pogledajte nekoliko fotografija snimljenih Nokijom 8. Prvo je postavljena fotografija snimljena kamerom u boji, potom s obje kamere i naposljetku s crno bijelom kamerom. Sve fotografije možete pogledati na Nokians.fr a u punoj rezoluciji na Flickr profile Nokiansa.

Nokia 8 još nije stigla u prodaju pa je vrlo izgledno da će HMD Global dodatno poraditi na kameri dok se njihov top model pojavi u trgovinama. Istu stvar su napravili i sa Nokijom 6 čija je kamera globalne verzije značajno unaprijeđena.

Hvala svima na dojavi 😊

 

Izvor Nokians.fr