Hrvatski Telekom u ponudi ima Nokiju 6, 5, 3 i 3310

Najveći “hrvatski” operater Hrvatski Telekom svojim pretplatnicama nudi cijeli portfelj HMD-ovih Nokia uređaja. Nakon što je u ponudu sletjela najprije Nokia 3310 pa nedavno Nokia 5, sada su dostupne i Nokia 3 i Nokia 6. Iznenađujuće je da su cijene uređaja razumne, tako se uz mjesečnu tarifu od 150 kuna (20 eura) Nokia 6 može kupiti za 980 kuna (132 eura), Nokia 5 800 kuna (108 eura), a Nokia 3 za 440 kuna (60 eura) te je omogućeno obročno plaćanje do 36 rata.

Cijena uređaja ovisiti će o cijeni tarifa, koje su realno skuplje od operatera Tele2, koji također nudi sve Nokia smartfone, no korisnici HT-ovih fiksnih usluga i članovi Magentae 1 mogli proći povoljnije. Nokiju 6, 5, 3 i 3310 možete pronaći na HT-ovim stranicama klikom ovdje. Ako ručno pokušate pronaći uređaje, HT-ih je postavio pod Microsoft, a ne pod Nokia u kategorijama uređaja, no putem društvenih mreža nam je HT potvrdio da će osobe zadužene za stranicu biti obaviještene i da će biti ispravljeno.

Nokia 3310

Nokia 3

Nokia 5

Nokia 6

Osobno me je HMD iznenadio što je u relativno kratkom roku (prvoj godini djelovanja) svoje uređaje uspio plasirati većini operatera na europskim i svjetskim tržištima. Ako se sjetimo kako su prvotno tvrdili u prosincu prošle godine kako će se uređaji prodavati većinom putem Internet trgovina, vjerojatno je i sam HMD iznenađen odazivom partnera. Nažalost, za sada dobar odnos s operaterima zasjenilo je veliko kašnjenje prve serije uređaja, no situacija po tom pitanju se popravlja jer je Nokia 8, najavljena prije 2 tjedna, već u prodaji na mnogim tržištima.