Pronađeno rješenje vraćanja originalnog softvera na kinesku Nokiju 6 TA-1000

Već smo pisali kako su mnogi primjerci Nokije 6 TA-1000 koji su prodavani izvan Kine došli s “custom ROM-om”, a ne originalnim softverom. (pre)Prodavači su na uređaj instalirali ROM s podrškom za Google Play i takve Nokije 6 prodavale su se putem trgovina koje nisu Nokijin partner, nego uvoze uređaje direktno iz Kine, bez obzira kojem je tržištu uređaj namijenjen.

Korisnik na XDA forumu pod nadimkom Quixote78 postavio je upute (po koracima) za vraćanje izvornog softvera na Nokiju 6 TA-1000. Osobno sam prošao korake i prateći ih uspio instalirati originalni softver na svojoj Nokiji 6. Prije uputa, mala napomena:

NokiaMob se odriče bilo kakve odgovornosti u slučaju kvara ili neželjenih posljedica na uređaju koje bi mogle nastati slijedeći dolje navedene upute. To činite na vlastitu odgovornost.

Prije nego što se upustite u proces, preporuča se za svaki slučaj napraviti sigurnosnu kopiju podataka. Podaci ne bi trebali biti izgubljeni (barem meni nisu), no nikad se ne zna. Ako uradite hard reset, Google Play trgovina i aplikacije će se izbrisati, no možete ih naknadno preuzeti i instalirati preko interneta

Preuzeto sa XDA foruma

 1. Preuzmite originalni softver za TA-1000  (build 00CN_3_31A_SP) u nbo formatu https://yadi.sk/d/fN5Oinvt3MwufR
 2. Preuzmite OST LA v6.04 https://yadi.sk/d/hkDVImee3NAZ7a
 3. Preuzmite patch https://yadi.sk/d/Tm2MvTJs3NAZy2
 4. Otpakirajte OST LA koristeći 7zip ili slični program na računalu i instalirajte ga
 5. Otpakirajte patch (lozinka: 123)
 6. U mapi C:\Program Files (x86)\OST LA zamijenite exe datoteku OnlineUpdateTool s datotekom OnlineUpdateTool preuzetom iz patcha te izbrišite datoteku OnlineUpdateTool.exe.config
 7. Otpakirajte softver Nokije 6 (preuzeto u prvom koraku)
 8. Pokrenite OST LA program dvostrukim klikom na OnlineUpdateTool (što smo kopirali iz mape patch) u mapi C:\Program Files (x86)\OST LA 
 9. Ako je sve u redu, program će se pokrenut bez zahtijevanja lozinke za povezivanjem sa serverom
 10. Odaberite originalni softver 
 11. Ubacite Nokiju 6 u download mode tako da isključite uređaj, spojite ga s računalom i držite tipku za smanjenje glasnoće i paljenje dok se ne uključi i ne piše da je u “download modu”.
 12. Kada uređaj uđe u download mode, odaberite opciju Edit Phone Information  i pričekajte. Nakon nekog vremena trebalo bi prikazati grešku. Nakon greške, bit će moguće odabrati next i tada kreće instalacija.
 13. Nakon ponovnog pokretanja, na uređaju bi trebao biti izvorni softver. Možete nastaviti normalno ga koristiti, a trebale bi biti dostupne i dvije nadogradnje.

Ako imate pitanja, možete ih slobodno ostaviti u komentarima ispod članka ili, još bolje, skoknite do XDA foruma gdje možete pitati direktno autora uputa.