HMD Global pokrenuo Android Oreo Beta program za Nokiju 8; za 3, 5 i 6 stiže uskoro

HMD Global pokrenuo je program otvorenog beta testiranja Android 8 Oreo operativnog sustava za Nokiju 8. Ako želite beta verziju Androida Oreo, možete ga preuzeti odmah za Nokiju 8.

Za Nokiju 3, 5, 6 i vjerojatno 7, također će biti pokrenut beta program, ali uskoro, odnosno nije dano precizno vrijeme početka.

Budući da je riječ o beta softveru, on neće raditi kao trenutno dostupan softver, odnosno imat će bugova. Ako vam treba uređaj raditi besprijekorno ne preporučujemo instalirati betu. Ako ste entuzijast i svjesni ste svih rizika beta softvera, Android Oreo Beta za Nokiju 8 možete preuzeti prijavom ovdje.

Osobno mi nisu dragi otvoreni beta programi, iz razloga što prečesto testeri nisu svjesni rizika, dogodi se neki problem i za problem je, naravno kriv proizvođač, a ne tester koji je pristao na uvjete testiranja, jer je kupac uvijek u pravu.

Ograničiti broj članova programa na aktivne članove Community foruma je po meni bolja zamisao, no za HMD je bolje da što više korisnika testira beta OS, kako bi finalni bio što bolji i sa što manje bugova. Prateći razvoj Microsoftovog Insider programa, malo sam skeptičan prema beta testiranjima.

Što vi mislite?