Mini recenzija: Zaštitna preklopna maska CP-302 za uređaj #Nokia 5

 

Premda je Nokia 5 iznimno lijep uređaj za sakrivanje pod zaštitnu masku, aluminij zna biti sklizav pa je pad na tvrdu podlogu moguć. HMD je za ovaj uređaj napravio zaštitne maske, a preklopna zaštitna maska za Nokiju 5, CP-302 je odnedavno dostupna u Hrvatskoj kroz ponudu Mobisa. Cijena maske na Mobisovom web shopu iznosi 129 kn, a maska je dostupna u (tamno) plavoj boji, koja nam je stigla na test.

 

 

 

HMD od Nokije nije samo preuzeo brand, već i cjelokupni dizajn dodatne opreme. To se prvo vidi u oznakama modela maski (CP…), ali i izgledu te korištenju materijala. Upravo to garantira i kvalitetu proizvoda koja se na prvo pogled doima visokom. Maska lijepo nasjeda u plastični (polikarbonatni) okvir koji je iznutra obložen glatkim materijalom, visoke kvalitete koji je u biti poliuretan. Poliuretan je prisutan i s vanjske strane samo je tekstura više nalik koži. Dodatnu profinjenost maski daje precizno prošiven obrub, ali i utisnut Nokia logo dolje desno. Kako je uređaj u masci uglavljen na četiri kraja, nema problema s ukapčanjem kabela ili slušalica, a dodatan prorez je ostavljen za tipke tako da neće biti problema sa njihovim pritiskanjem.

Pakiranje je prozirno, plastično, a originalno bi trebalo imati na sebi oznake poput naljepnice modela uređaja Nokia 5 ili barem uvoznika.

 

Otvor za kameru i mikrofon straga je dovoljno otvoren pa nema smetnji prilikom fotografiranja ili snimanja videa. Maska ne utječe previše na boju macro fotografije kao što je to slučaj s maskama kričavih boja. Ponekad preklopne maske znaju biti davež pa je za ugodnije razgovore HMD napravio prorez za slušalicu tako da možete zaklopiti masku i nastaviti pričati. Inače, za razliku od ostalih zamjenskih maski, preklop originalne se lako savija po prvom korištenju što je dobro za korištenje.

 

 

Ova maska kao i maske za prethodne Nokia i Microsoft Lumia uređaje ima džepić za standardne bankovne kartice ili osobnu iskaznicu. Dobra je stvar što je utor za karticu udubljen za njenu debljinu pa će poklopac ubačenom karticom i dalje nasjedati lijepo na zaslon, međutim, uslijed toga je malo teže izvaditi karticu. Jedini je problem što imate samo jedan, a u njega ne možete ubaciti dvije kartice bez da ga oštetite.

 

 

Poklopac maske je u nekoliko dana nošenja po torbicama i džepovima ostao nepromijenjen, šavovi i dalje postojani te i dalje nasjeda precizno na uređaj. Međutim, preporuka je izbjegavati nošenje po džepovima kako bi maska ostala dulje očuvana.

 

Mislim da je maska CP-302 vrijedna 129 kn, no ukoliko niste njen ljubitelj možete za 40 kn manje kupiti prozirnu silikonsku CP-109.

Na test ustupio: Mobis.hr