Recenzija: Nokia 5 (Video)

U današnje vrijeme je običaj uređaj poslati na recenziju novinarima u roku od nekoliko tjedana nakon predstavljanja. Međutim, to nije bio slučaj s povratničkim Nokia uređajima. Dapače, dolazak uređaja na tržište je vrlo nespretno izveden što je Artu Nummelu koštalo direktorske fotelje. Tako je Nokia 5 prije stigla u trgovine nego li prvi testni primjerci pa sam odlučio cijeli proces ubrzati i nabaviti je na blef boljoj polovici. Nemojte me krivo shvatiti, nisam to napravio jer je uređaj manje vrijedan moje pažnje, već zbbog jednostavnog razloga da će ona biti objektivnija u cijelom testu nego ja koji Nokiji 5 najviše zamjera 2 GB RAM-a.

Kad sam je prvi put uzeo u ruku, moram reći da se svo čekanje isplatilo jer je riječ o prekrasno dizajniranom i kvalitetno napravljenom uređaju. U međuvremenu je na test stigla i mat plava Nokia 5 koja je od crne varijante još atraktivnija. Naravno, Nokia 5 nije savršena i da bi postigla trenutnu cijenu na tržištu dobila je 2 GB RAM-a, nešto manji zaslon i slabiju kameru u odnosu na mrvicu skuplju Nokiju 6. Da ne zaključim recenziju odmah u uvodu, idemo redom dalje.

Dragi Nokiamobovci, ovdje staje recenzija a nastavlja se na partnerskom Mob.hr-u klikom OVDJE. U cijelosti će recenzija biti postavljena 10 dana kasnije. Ukoliko imate kakvih pitanja možete ih postaviti ovdje, ili pak tamo gdje ću isto davati detaljnije odgovore.

 

Bacite oko na video recenziju ispod.