Nokia ponovno među 10 najprodavanijih brendova na Tajvanu

HMD Global uspio je Nokia uređaju na području Tajvana vratiti na listu 10 najprodavanijih brendova mobilnih telefona. Nokia se u to društvo vratila prošli mjesec i zauzela 2% tržišta, što ju je plasirao na 8. mjesto. Po pitanju prihoda od prodaje mobilnih uređaja, HMD je zauzeo 0,7% tržišta, što sugerira da je prosječna cijena Nokia telefona ispod prosječne cijene uređaja na tržištu. Razlog tome je značajan broj običnih telefona, kao i činjenica da je HMD započeo povratak Nokia brenda s uređajima donje i srednje klase.

Apple je na tržištu Tajvanu u prošlom mjesecu zauzeo 28% tržišta, dok je po pitanju prihoda ugrabio više od pola tržišta. Drugi je Samsung s 20% udjela isporučenih uređaja te 18% udjela u prihodima. Detalje možete pogledati u grafovima u nastavku.

Stanje tržišta – Tajvan 10. mjesec
Prihodi – Tajvan 10. mjesec

Budući da je HMD privatna tvrtka, nisu obvezni javno objavljivati podatke o broju prodanih uređaju, pa bilo kakva statistika i analiza koja uključuje Nokia uređaje je zanimljiva. Lijepo je vidjeti da se brend vratio u 10 najprodavanijih, no kao i uvijek, ima mjesta za napredak.

Via: VTechgraphy

Source: eprice