Potvrđeno: HMD će biti na MWC-u 2018; Možemo li očekivati nove Nokia uređaje?

HMD Global, tvorac Nokia uređaja, na ovogodišnjem je MWC-u predstavio četiri nova Nokia uređaja – novu Nokiju 3310 te smartfone: Nokia 3, Nokia 5 i globalnu varijantu Nokije 6. Na stranici Mobile World Congressa za 2018. godinu, HMD Global pojavio se kao jedan od izlagača na nadolazećem sajmu koji će se održati od 26.2. do 1.3. 2018. u Barceloni. Uz HMD, kao izlagač je prijavljena i Nokia.

Što onda možemo očekivati od HMD-a na nadolazećem MWC-u? Uzimajući u obzir da je HMD ove godine predstavio skoro sve planirane modele (barem po nomenklaturi), a to su: Nokia 2, 3, 5, 6, 7 i 8; a glasine sugeriraju da bi Nokiju 9 mogli vidjeti do kraja godine, teško je pretpostaviti što će novog HMD pokazati u Barceloni. Nokia 9 bi trebala doći sa Snapdragonom 835, a već smo vidjeli slike kućišta i prednjeg panela, što sugerira da je uređaj već u fazi proizvodnje. Čekanje MWC-a za predstavljanje Nokije 9 sa Snapdragonom 835 mogla bi biti greška, odnosno Nokia 9 bi mogla imati sudbinu LG-a G6 – odličan uređaj, potkopan prošlogodišnjim SoC-em. Isto tako, nadam se da će globalna verzija Nokije 7 biti predstavljena prije MWC-a jer je poprilično dugo čekati do MWC-a.

Moguće je da HMD predstavi nove verzije Nokije 3, 5 i 6, no kako nismo ništa čuli o nasljednicima tih uređaja – malo vjerojatno, no nikad se ne zna. Što vi mislite? Napišite nam u komentarima. 🙂

Izvor: MWC