Counterpoint Research: HMD je prodao 2,8 milijuna smartfona i 13,5 milijuna običnih telefona tijekom trećeg kvartala 2017

Tvrtka za istraživanje tržišta objavila je preciznije brojke, prema njihovim podacima, o prodaji Nokia uređaja tijekom trećeg kvartala 2017. godine. Ukupno procjenjuju da je HMD isporučio 16,3 milijuna uređaja tijekom trećeg kvartala 2017., što je respektabilna, ali manja brojka od one koju smo mi izračunali prema IDC-ovim podacima. Budući da je Counterpoint objavio precizne podatke, vjerujem da su njihove brojke bliže stvarnosti od onoga što smo izračunali.

Nadalje, HMD je tijekom trećeg kvartala prodao 2,8 milijuna smartfona, što je rast od 100% u odnosu na drugi kvartal, te 13,5 milijuna običnih telefona. Kako smo prije procijenili da je prodaja običnih u prvoj polovici godine bila oko 25 milijuna, nakon ovih CP-ovih podataka mislim da je stvarno brojka bliže 20 milijuna, nego 25 milijuna isporučenih običnih telefona u 1. i 2. kvartalu. U trećem kvartalu, ostvarene isporuke plasirale su HMD na 3. mjesto najvećeg proizvođača običnih telefona i 16. mjesto proizvođača smartfona. Kombinirano, HMD Global bio je 8. najveći proizvođač mobilnih uređaja na svijetu.

Via: NPU