Google: Nokia 3310 i Nokia 6 među najpretraživanijim proizvodima u 2017.

Tijekom trenutne 2017. godine, svjedočili smo povratku Nokia brenda na tržište mobilnih uređaja. Malo tko je vjerovao da će se pionir industrije ponovno vratit u nju nakon prodaje Odjela uređaja i usluga, pa makar preko proxyja kao što je HMD. Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je HMD službeno započeo s poslovanjem, a približavamo se i prvoj godišnjici predstavljanja HMD-ova prvog smartfona s Nokia brendom, Nokije 6. Prateći tjedne objave najpopularnijih uređaja u bazi podataka portala GSMArena.com, vidjeli smo da je Nokia 6 bila među 10 najpopularnijih uređaja sve do prije koji tjedan. U manje od godinu dana skupila je 27 milijuna pregleda stranice specifikacija, što je jednako broju pregleda koje ima Nokia N9 od predstavljanja do danas.

Google je objavio godišnju statistiku najpretraživanijih pojmova u njihovoj tražilici. U kategoriji tehnoloških uređaja, dva Nokia uređaja našla su se među 10 najtraženijih. Nokia 3310 bila je 6. najpopularniji pojam za pretraživanje u 2017. godini, dok je Nokia 6 zaključila listu na 10. mjestu. Cijelu listu pogledajte u nastavku.

Consumer Tech
1) iPhone 8
2) iPhone X
3) Nintendo Switch
4) Samsung Galaxy S8
5) Xbox One X
6) Nokia 3310
7) Razer Phone
8) Oppo F5
9) OnePlus 5
10) Nokia 6

Popriličan je uspjeh za “novu” tvrtku izazvati ovoliko zanimanje tržišta. Naravno, jakost i prepoznatljivost Nokia brenda je neupitna, a ova Google Trends statistika pokazuje da je HMD dobro iskoristio brend u svrhu promocije, pogotovo s Nokijom 3310 koja je okrenula prodaju običnih telefona na pozitivno te poboljšala sveukupnu svijest o Nokia brendu kod kupaca. Vidljivo je da tržište zanimaju Nokia uređaji, a sada je na HMD-u da nam nastavi nuditi sve bolje i bolje uređaje.

Izvor: Google