Nokia izbila na 2. mjesto najprodavanijih mobitela u Vijetnamu

Tvrtka za istraživanje tržišta Counterpoint Research objavila je zanimljive podatke vezane za tržište mobilnih uređaja u Vijetnamu. Vijetnam je zanimljivo tržište jer se ondje nalazila velika tvornica običnih telefona (i smartfona, ali je ta zatvorena) koja je prodana Microsoftu, a kasnije su je HMD i Foxconn otkupili te trenutno Foxconn u njoj proizvodi Nokia uređaje.

Kako god, Counterpoint je objavio je da je HMD Global zauzeo 4. mjesto najvećeg proizvođača smartfona tijekom 3. kvartala 2017. godine u Vijetnamu s 5% udjela na tržištu. Tržištem smartfona dominiraju Samsung sa 43% i OPPO s 22% udjela. Treći je Vivo s 5%, kao i HMD. Kada u računicu ubacimo obične telefone, HMD Global penje se na drugo mjesto po broju isporuka mobilnih uređaja na tržište Vijetnama tijekom 3. kvartala.

Prethodno je Counterpoint objavio da je HMD u trećem kvartalu bio 8. proizvođač mobilnih uređaja globalno, a zanimljive su i statistike za pojedine zemlje poput Njemačke ili Rusije, Indije, Ujedinjenog Kraljevstva i drugih.

izvor: Counterpoint Research