Nokia ponovno broj 1 u prodaji običnih i broj 4 u prodaji svih telefona u Njemačkoj (Q3 2017)

HMD Global, prema tvrtki Counterpoint Research, vratio se u sam vrh po isporuci mobilnih uređaja na području Njemačke. Njemačko tržište pametnih telefona tijekom trećeg tromjesečja 2017. godine bilo je dominirano Samsungom i Appleom, koju su zajedno zauzeli 75% udjela svih prodanih smartfona. HMD Global je tijekom trećeg tromjesečja u Njemačkoj isporučio najviše običnih telefona, a po isporuci svih uređaja, Nokia uređaji su se našli na respektabilnom 4. mjestu.

Prije nekog vremena Counterpointov analitičar Neil Shah objavio je na Twitteru kako je HMD imao solidno treće tromjesečje, te je u tom razdoblju zasjeo na mjesto 8. najvećeg proizvođača mobilnih uređaja na svijetu. Na Bliskom Istoku HMD je broj 1, u Ujedinjenom Kraljevstvu i Indoneziji broj 3, u Rusiji broj 4, a u Indiji broj 5.

Europska tržišta, poput njemačkoga, uvijek su bile utvrde Nokije, što nije ni čudno kada uzmemo u obzir da je Nokia europski brend i da su se većina uređaja prije seobe proizvodnje u Kinu upravo proizvodila u Europi. Sve u svemu, HMD je imao dobar treći kvartal, pogotovo po pitanju običnih telefona. Vjerojatno će trenutni četvrti kvartal biti još bolji, zbog veće dostupnosti Nokije 2 i 8, ali i Nokije 3310 3G.