Beta test Androida 8.1 dostupan za korisnike Nokije 8

Nokia 8 je bila prvi HMD-ov uređaj za koji je bio dostupan Beta Test Oreo nadogradnje. Jedini prije njega su bili Pixel i pretpostavljam Nexus uređaji. Sada je Juho Sarvikas najavio dostupnost Beta verzije sljedeće veće nadogradnje Android OS-a  za Nokiju 8. Riječ je o Androidu 8.1 koji će donijeti mnoge novosti. Međutim, svi koji se odluče postati Beta testeri moraju imati na umu da je riječ o testnom softveru koji će vjerojatno imati grešaka.

Juho Sarvikas on Twitter

Be our guest as we serve #AndroidOreo 8.1 beta for #Nokia8 . Updating your device today will enable a host of new features. And most importantly – the hamburger emoji fix with cheese now on top of the patty! Get it here https://t.co/91uhqsbLYM #nokiamobilebetalabs

Ako biste htjeli preuzeti Beta nadogradnju Androida 8.1, morate otići na Nokia Beta Labs stranice te se prijaviti s Nokia profilom i IMEI brojem vašeg uređaja. Nadogradnja je dostupna već danas.

 

HMD doista radi dobar posao glede brzog dovođenja posljednjih nadogradnji Androida za soje uređaje. Nokia 8 je među prvim uređajima koji su dobili mogućnost testiranja 8.1 verzije Androida. Ako se sjetimo da je testiranje Androida 8.0 trajalo kojih mjesec i pol dana, službena verzija bi mogla biti puštena najranije u ožujku.

 

Volio bih vidjeti sličnu brzinu puštanja nadogradnji za ostale uređaje, ali sudeći po dosadašnjem ritmu, ostali Nokia uređaji će je dobiti sigurno ubrzo.