Nokia 6 2018: Raspakiranje, prvi pogled, drop test, primjeri fotografija…

Jutros su se na internetu pojavili svi podaci vezani za novu Nokiju 6 2018. Kineska trgovina Suning poštedjela nas je čekanja pa je jučer predstavila uređaj, a danas je dignut embargo pa su kineski mediji započeli s objavljivanjem raspakiranja, prvih dojmova i ostalih sadržaja vezanih za novu Nokiju 6 (2018). Krenimo redom.

Dobro poznati izvor Nokia vijesti iz Kine Nokibar objavio je video raspakiranja i prvog pogleda na Nokiju 6 (2018). Video je na kineskom jeziku, no lijepo je snimljen i uređaj, i pakiranje, pa se isplati baciti oko u nastavku.

YouTube

Nadalje, kineske stranice ifanr.com i techweb.com.cn objavile su prve dojmove o novoj Nokiji 6, u kojima se mogu pronaći fotografije uređaja, usporedba s prošlogodišnjim modelom, kao i neki primjeri fotografija snimljeni samim uređajem.

Obje stranice objavile su i pokoji primjerak fotografija snimljenih novom Nokijom 6 (2018). U usporedbi sa Nokijom 6 (2017), nova Nokia 6 daje oštrije i bolje fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Treba imati na umu da je uspoređivana Nokia 6 2017 kineska varijanta, koja ima lošiju kameru u odnosu na globalnu varijantu pa će biti zanimljivo vidjeti odnos kamera jednom kada nova 6 bude dostupna izvan Kine.

Previše se ne može zaključiti iz ovih fotografija, osim da je vidljiv napredak u odnosu na prošlogodišnji model za Kinu, što je bilo i očekivano. Sljedeće na redu je kineska novinarka koja je svoj “hands on” video nove Nokije 6 (2018) obogatila bacanjem uređaja na pod i razbijanjem oraha. Njezin cijeli video možete pronaći ovdje, a u nastavku slijede najzanimljiviji dijelovi.

Po mojem mišljenju, druga generacija Nokije 6 čini se značajno boljom od prve, što bi i trebala biti. Glavna mana prve generacije, Snapdragon 430, sada je zamijenjen moćnijim i efikasnijim Snapdragonom 630. Isto tako, umjesto MicroUSB2.0 utora tu je USB Tip C. Istina je da uređaj dizajnom nalikuje “staroj” šestici, što je po mom mišljenju prednost, ali kombinacija boja koje HMD koristi ipak izgled dižu na jednu višu razinu. Bakreno-crna izgleda odlično, no više mi se sviđa crveno-bijela varijanta.

Jedino što sada preostaje HMD-u je da ovaj uređaj, koji će vjerojatno biti predstavljen na MWC-u 2018 sljedeći mjesec, u razumnom roku plasira globalno. S ovim izgledom, specifikacijama i cijenom od oko 200 eura, vjerojatno se radi o jednom od “best buy” uređaja.

Više o uređaju možete saznat ovdje.

Što vi mislite o novoj Nokiji 6 (2018)? Recite nam u komentarima. 🙂