Globalna verzija Nokije 6 (2018) će imati 3GB RAM-a. Nokia 8 Sirocco ipak dolazi sa Snapdragonom 835

HMD je započeo avanturu zvanu Nokia s predstavljanjem Nokia 6 modela za kinesko tržište. Taj uređaj je bio globalno predstavljen na MWC2017 uz neke male hardverske izmjene. Dok je kineska verzija išla u 4/64 GB izdanju, ova globalna je pak imala 3/32 GB verziju uz iznimku Arte Black varijante koja nije zaživjela baš najbolje. Izgleda da će nova globalna Nokia 6 (2018) također imati istu količinu radne i interne memorije kao i prošlogodišnja što je vidljivo iz Geekbench rezultata koje je iskopala ekipa sa nizozemskog Mobielkopen portala.

Osim količine RAM-a, globalna Nokia 6 (2018) će se još nazivati i Nokia 6.1 što je vrlo vjerojatno interno nazivlje HMD-a jer je kineska varijanta u prodaju išla jednostavno kao Nokia 6 (2018). Ako je globalna verzija s 3GB RAM-a 6.1, možda verzija s 4GB RAM-a bude Nokia 6.2.

Ako HMD ponovno bude radio jaču varijantu za globalno tržište, molim ga da ne napravi isti fijasko s Arte Black verzijom prve Nokije 6.

 

Uređaj kojeg očekujemo rame uz rame globalnoj Nokiji 6 (2018) je Nokia 8 Sirocco. Do sada je Sirocco ime bilo vezano uz posebno izdanje Nokije 8800 koje se od osnovnog modela razlikovalo u materijalu izrade kućišta ili manjim poboljšanjima ispod haube. Nadam se da će Sirocco budućnosti također donijeti značajne promjene Nokiji 8. Ono u što nismo u potpunosti bili sigurni je verzija procesora koja bi trebala krasiti Sirocco. Geekbench rezultat ovog modela je otkrio kako će ipak imati Snapdragon 835, premda smo nekako očekivali 845.

Međutim, ovo i nije tako loša vijest jer će 845 biti vjerojatno korišten za modele 9 i 10 koji bi prema ovome mogli doći poslije MWC-a. To bi pak značilo da će Sirocco biti najjači Nokia model ovogodišnjeg Mobile World Congress-a u što nekako odbijam povjerovati.

Ipak, Snapdragon 835 nije loš procesor. Dapače, poprilično je kompetentan što dokazuju i rezultati Geekbencha, i mislim da će biti dovoljno jak za Nokiju 8 Sirocco i sve njene novitete.

Izvor Mbielkopen 1 / 2