Nepredstavljeni Nokia uređaj (9, 8 Sirocco ili 7 plus) uočen na HMD događaju u Indoneziji

Nokia 8

HMD Global za indonezijsko tržište službeno je predstavio Nokiju 8, koja će u tamošnjim trgovinama biti dostupna po cijeni od oko 370 eura, odnosno 2.750 kuna. Ako se pitate zašto HMD dovodi Nokiju 8 na novo tržište svega dva tjedna prije predstavljanja novog flagshipa, odgovor se krije u samom tržištu.

Naime, u Indoneziji je na snazi regulativa TKDN koja od proizvođača smartfona zahtijeva da 30% komponenti unutar uređaja bude proizvedeno u Indoneziji. Trenutno na tržištu Indonezije postoje samo dva uređaja sa Snapdragon 835 procesorom, a to su LG V30 i sada Nokia 8.

Interesantan dio konferencije zbio se nakon predstavljanja Nokije 8, kada je novinar portala detik.com fotografirao zaposlenika HMD dok koristi nepredstavljeni uređaj. Na slikama se vidi uređaj sa zakrivljenim zaslon od ruba do ruba, dok na poleđini vidimo dvostruku kameru smještenu u kućište slično onome kojeg smo vidjeli na skicama Nokije 9 i objavljenim renderima Nokije 7 Plus.

I Nokia 9, koja bi se mogla komercijalno zvati Nokia 8 Sirocco, i Nokia 7 Plus imaju identična kućišta prema glasinama, dok je zaslon kod Nokije 7 Plus navodno 6-inča u dijagonali, a na 9/8 Sirocco 5,5-inča u dijagonali.

Nokia 9 skica

Iz fotografije ne možemo jasno odrediti veličinu zaslona, ali sigurni smo da korišteni uređaj ne nalikuje ni jednom od dosad predstavljenih Nokia uređaja i vjerojatno je riječ o uređaju kojeg će HMD svijetu pokazati 25.2. u Barceloni.

Izvor: Detik