Nokia 8 preživjela pad sa 100m visine

Nekad davno, uređaji su konstruirali da se prilikom pada rastave na više dijelova, koje je kasnije moguće spojiti, kako bi se očuvale komponente. Današnji smartfoni ne prate takav dizajnerski princip, iako nova Nokia 3310 (koja nije smartfon) prati. To što smartfoni ne prate ne znači da su svi smartfoni (jednako) lako lomljivi.

Kao prava Nokia, flagship uređaj Nokia 8 bila je pohvaljena od strane recenzenata zbog svoje izrade. Kućište od aluminija serije 6000, metalna ploča (koja drži grafitni štit) u uređaju, plastika za antena koja obuhvaća rubove i tako umanjuje štetu prilikom mogućeg pada, kao i zavidan efekt tankoće uređaja kojeg su dizajneri ostvarili sužavajući kućište na samo 4.3mm sa strana neki su od aduta dizajna Nokije 8. Osim dobrog osjećaja u rukama, Nokia 8 je sposobna, zahvaljujući kvaliteti izrade, preživjeti i situacije koje većina smartfona ne bi mogla.

Korisnik Nokije 8 imena Vadim slučajno je ispustio svoju “osmicu” sa balkona 25. kata zgrade u Maleziji. Uređaj mu je iskliznuo iz ruke, što je podsjetnik da kada imamo osjećaj da je uređaj klizav, najbolje je kupiti zaštitnu masku. Pad nije bio direktan, tj. Nokia 8 nije slobodno padala 100m nego je “skakutala” i “klizala” po balkonima dok nije došla do tla.

Vadim je podijelio fotografije na kojima se vidi da je stražnja strana uređaja dosta dobro preživjela pad. Pukao je samo zaslon. Kažem samo jer je moglo biti mnogo gore. Oštećen je i jedan vrh uređaja, no plastika koja po dizajnu obuhvaća vrhove spriječila je oštećenje antena, a rade i mikrofoni i matična ploča. Na prednjoj strani kroz razbijeni zaslon moguće je vidjeti komponente uređaja, ali uređaj radi. Također je i Nokia logo na stražnjoj strani netaknut, dok je kod mojih Nokia 5 i 6, koje se dobro paze, otpao.

Svakog dana (vjerojatno) milijunima ljudi ispadaju mobiteli, no svakako je lijepo čuti kada neki uređaj (djelomično) preživi pad s ekstremnih visina. Treba napomenuti da se zaslon nekada razbije i prilikom pada s jednog metra i da je pitanje očuvanja zaslona prilikom pada više stvar sreće. Impresivno je što su sačuvane sve “iznutrice” Nokije 8, što će učiniti popravak uređaja prihvatljivim.

Što se Vama čini od ovog pada? Ako imate neku sličnu priču o padu mobilnih uređaja, slobodno je ostavite u komentarima. 🙂

via: VTechgraphy