Nokijin smiješni gif o Microsoftu I Androidu možda otkrio listu govornika na MWC događaju

Nokia je objavila smiješni gif na svojem Twitter profilu razgovora povodom Valentinova između Androida i Nokije. Nokia je u svojoj burnoj prošlosti imala nekoliko veza s različitim mobilnim platformama. Neke su trajale dugo i bile sretne, neke su trajale kraće i bile nešto manje sretne, ali im je svima zajednički buran kraj. Pogotovo onaj sa Symbianom koji je bio poprilično vatren… Nokia se još prisjeća dinamične veze sa Microsoftovim WP kojeg je „slučajno“ spomenula na početku razgovora s Androidom i onda ga, što je i najsmješnije, odmah izbrisala 😊.

 

Nokia Mobile on Twitter

Roses are red Violets are blue + Android™ = Pure, secure and up to date too Happy #ValentinesDay @Android https://t.co/du1n8JQHjQ

 

Netko se u HMD-u još sjeća tog vremena i ima malo smisla za humor. Nokia je otišla dalje, našla je sebi boljeg partnera s kojim joj veza lijepo napreduje. Nokia 8 je jedan od prvih uređaja sa službenom Android 8.1 nadogradnjom. Nokia 6 i 5 su jedni od rijetkih uređaja donje srednje klase sa službenim Android Oreom, a novi Nokia uređaji s posljednjim nadogradnjama su u niskom startu. Još jedna stvar je bitna, Nokia uređaji svakog mjeseca primaju sigurnosne nadogradnje čime su jedni od sigurnijih.

Nisam pobornik likovanja, kao i osoba koja će reći da je WP sra… bio loš, pogotovo jer je WP8.1 bio izvrstan. Međutim, osobno smatram da bi najpametniji potez bio napraviti Nokia uređaje sa oba OS-a, Androidom i WP (ili koliko god ih ima), pa onaj koji bude uspješniji, njemu djevojka. Nokijin hardver je bio jedan od najboljih svojevremeno i prava je šteta što ga softver nije mogao pratiti.

Uglavnom, atmosfera se zagrijava sve više kako nam se bliži MWC2018. Možda je ovaj objavljen gif otkrio i tko će se sve popeti na pozornicu. U imeniku osoba na početku gifa se mogu lako razaznati Florian Seiche, Juho Sarvikas iz HMD-a, Jamie Rosenberg iz Google i netko iz ZEISS-a. Ova lista govornika čini stvar još interesantnijom, pogotovo ZEISS 😊.

Ne znam zašto ali ovo dopisivanje Hey Micros… Hey Android me podsjetilo na stari hit Chemical brothersa…