Raširena greška 404 Google Play trgovine zahvatila i Nokia 6 TA-1000 i 7 TA-1041 uređaje

Problem s Google Play trgovinom koji se očituje kao pogreška 404 počeo se pojavljivati od 31.1. na različitim uređajima. Problem s Play Trgovinom vremenski se poklopio s HMD-ovim puštanjem Android Oreo nadogradnje za Nokiju 6 TA-1000, no Oreo nadogradnja nije uzrok ovom problemu.

Problem “404” prijavili su na Android Central forumima vlasnici različitih uređaja (Samsung, Huawei, ZTE, itd.), uključujući i vlasnike Nokije 6 TA-1000 i Nokije 7 TA-1041. Problem obuhvaća uređaje namijenjene kineskom tržištu koji nisu imali predinstalirane Google aplikacije. Na tim uređajima prilikom pokušaja preuzimanja aplikacija pojavi se pogreška “error 404”.

Nije pronađeno nikakvo rješenje ovog problema, barem ne dosada. Zbog obujma, odnosno činjenice da problem zahvaća različite uređaja na Android Nougatu i Oreu, možemo zaključiti da je greška nastala na Googleovoj strani. U kontaktu smo s HMD Globalom i obavijestit ćemo vas čim doznamo nove informacije o problemu.

Do tada, možete aplikacije preuzimati u obliku APK datoteka sa stranica poput APK Mirror ili neke druge trgovine poput Aptoide. Ako saznate ili znate više o ovom problemu, slobodno ostavite komentar ispod članka.

Via: TechMesto, Android Central forums, Google Product forums